Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Hunajaiset tryffelijuurekset

tryffelijuurekset

Porkkanat ja palsternakat myhäilevät tryffelivoin ja tryffelihunajan maustamina.

Uunissa paahdetut porkkanat ja palsternakat ovat olleet perheen klassinen talvinen lisuke lihalle, kanalle tai riistalle. Tryffelinkaivuun myötä lisuke on noussut aatelistasolle. Aiemmin pidimme enemmän uunissa kuivahkoiksi paahdetuista kasviksista, mutta tähän tryffelillä maustettuun annokseen kasvikset sopivat paremmin meheväksi haudutettuna. Tasakokoisiksi pilkotut kasvikset kannattaakin paistaa sopivan kokoisessa vuoassa, niin että kasviksista kertyy parin-kolmen sentin paksuinen kerros vuoan pohjalle ja niistä tulee meheviä. Paahdetussa versiossa toimii taas laakea vuoka ja ohut kerros kasviksia.

Uuniporkkanat ja palsternakat tryffelivoilla ja tryffelihunajalla kruunattuna

  •  iso palsternakka
  • 4 isoa porkkanaa (molempia kasviksia suurin piirtein yhtä paljon)
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1-2 rkl tryffelivoita
  • reilu tl tryffelihunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl vettä

Paista ilman kantta 220 asteessa (uunista riippuen), noin ½ tuntia.

Mistä tryffelihunajaa ja tryffelivoita sitten saa? Esimerkiksi TryffDelistä!

Advertisements

Kommentointi on suljettu.