Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Helmikana, joulupöydän kaunotar

Jätä kommentti

Helmikanan kaverina herkkutattirisottoa ja tryffelijuureksia. Kauniin ruskean pinnan file saa tryffelivoissa paistamalla.

Helmikanan kaverina herkkutattirisottoa ja tryffelijuureksia. Kauniin ruskean pinnan file saa tryffelivoissa paistamalla.

Helmikana on oma rotunsa ja makunsa puolesta kaunotar. Lihassa on pieni riistainen vivahde, vaikka tarhattu onkin. Helmikanan rinta siipiluulla on suosikkimme tryffelinkantajista ja siksi valtaa paikkansa jouluherkkuna.

Helmikana ruskistetaan pannulla tryffelivoissa ja lopuksi päälle höylätään muutama tryffelilastu – jos on tuoreen tryffelin aika. Joulua varten on pakastimessa odottamassa tryffelivoilastuja.

Paistettu helmikanan rinta

  • 4 helmikanan rintaa siipiluulla (4 hengelle)
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 rkl tryffelivoita
  • 5 g tuoretta tryffeliä tai 20 g tryffelivoilastuja

Kevyt pinot noir sopii hyvin helmikanalle kumppaniksi. Oman viinikellarin pinot nero tulee Trentinosta, Pisonin tilalta. Valkoisista sopiva pari on myös jokin  kohtullisen hapokas alsacelainen Riesling Grand Cru .

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s