Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kuin italialaisessa trattoriassa

Kuorrutukseen on jauhettu mukaan yrttejä, sitruunan ja appelsiinin kuorta.

Lampaankyljysten polentakuorrutukseen on jauhettu mukaan yrttejä, sitruunan ja appelsiinin kuorta.

Trattoria Villettan tunnelma on pölisevä ja iloinen. Avokeittiöstä kuuluu italiaa ja salin puolelle näkyy, kun tarjoilija ja kokki naureskellen ottavat pientä painia. Naapuripöydässä sopivasti autenttista fiilistä luo italiaa puhuva pariskunta. Italialaiseen ravintolaan pitäisikin luoda pakollinen kiintiö italiaanopareille! Ravintola on täynnä tiistai-iltana, joten onneksi soitin pöydän ennen kuin hyppäsin raitsikkaan kohti Töölöä.

–  Chianti, chianti, huikkaa isäntä olkansa yli kun kysyn viinistä. – Katson mitä sopii, älä huoli.

Villetta on selvästi paikka, jossa ei kannata lähteä keskustelemaan tuottajista. Chianti chianti onkin aivan passelia juotavaa, ja siitä silti riittää vastinetta sekä alkupalalle että pääruoalle, lampaankyljyksille. Viini toimii hetken vielä ruoan jälkeenkin, vaikka lihaviini usein lopettaa yhteistoiminnan proteiinin maun haihduttua suusta.

Mereltä puhaltavasta hyytävästä viimasta toipumiseen tarvitaan lämmintä alkupalaa. Paistettu mozzarella-annos on talvinen tulkinta mozzarella-tomaatti –salaatista.  Crostinin päällä on pieneksi silputtua tomaattia eikä oliiviöljyssä ole säästelty. Mozzarella on paistettu kuorrutettuna. Yksinkertaisen maistuvaista ilman kikkailua.

Costoletta di agnello polentajauhoissa pyöräytettynä

Lampaankyljykset on kuorrutettu polentajauholla. Kuorrutus on maustettu yrteillä, appelsiinin ja sitruunan kuorella ja hunajalla. Lautasella lisäksi päivän vihannekset eli paistettuja paprikoita, kesäkurpitsaa, munakoisoa ja sipulia. Toimii. Ehdottomasti varastettava konsepti. Kyljyksiä enemmän kuin runsaasti.

Suolaa saa vähän lisätä kyljyksiin etenkin kun appelsiininlohkosta tuli makeutta, sitruunasta happoa. Kyljyksen päälle saa itse puristella makunsa mukaan ja ainakin oma yhtälö oli täydellinen! Etenkin kyljysten päältä varissut rohea polentajauho, sitrusten ja kyljysten mehu sekoittui lautasella yksinkertaisen maukkaaksi kastikkeeksi. Perfetto!

Isäntä esittelee auliisti kiinnostuneelle kysyjälle polentamixiään. Polentajauhon kanssa mixerissä jauhetaan persiljaa, rosmariiniä, tilliä, sitruunan ja appelsiinin kuorta. Isäntä kaivaa keittiöstä purkin, jossa on polenta-mausteseos. Kiinnostunut saa jopa maistaa! Pippuria, ehkä, isäntä pohtii. – Riippuu kokista. Tänään paikalla oli hyvä, mutta ilkeä kokki. Ensi kerralla voi olla kiva, mutta ei niin hyvä, heittää isäntä, pilke silmäkulmassaan.

Pikkuruinen Pizzeria-trattoria Villetta löytyy Helsingistä, Ruusulankadulta. Suosittelen.

Kommentointi on suljettu.