Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rakkaudesta viikunoihin ja parman kinkkuun

Jätä kommentti

viikunatJoskus elämässä on päästävä asumaan viikunapuun alle. Sitä odotellessa on nautittava ihania viikunoita kaupan tarjonnan ehdoilla. Tässä helpossa ohjeessa vaikeinta on löytää sopivan kypsiä viikunoita (ja kukkaron kestävällä hinnalla).

En osaa haistamalla päätellä milloin viikuna on kypsä, mutta hellävarainen nyrkkituntuma on aika hyvä tapa päätellä kypsyyttä. Kypsä viikuna on painava ja raaka kevyt. Eri puolilla maailmaa kasvavat viikunat ovat vielä vähän eri sävyisiä, joten vihreän ja punaisen värin suhde kuoressa ei anna kypsyydestä varmaa vihjettä.

Kovin kolhuista hedelmää ei kannata ostaa, koska herkkä viikuna pilaantuu kolhujen kohdalta helposti. Viikunoita voi kypsyttää huoneenlämmössä (ota pois muovipussista!), mutta tarkkana kannattaa olla, ettei käy ohraisesti. Jääkaapissa viikunat säilyvät kypsymättä muutaman päivän, jos niitä säilyttää kasvisosastossa.

Tässä erässä kaikki viikunat olivat sopivan painavia, mutta hedelmiä pilkkoessa paljastuikin ikävä yllätys: 2 viikunaa oli jo sisältä pilaantuneita. Kurjaa, etenkin kun kilohinta huitelee tässä vaiheessa vuotta jo 16 euron tietämillä.

Maailman helpoin viikunaresepti

  • 6 viikunaa
  • 8 viipaletta parman kinkkua
  • mustapippuria

Viikunat pilkotaan kuuteen osaan ja mustapippuria rouhaistaan myllystä sopiva määrä, ei paljoa. Parman kinkut kääräistään taitehikkaasti viikunoiden päälle – riippuu omasta taiteellisesta silmästä tykkääkö mytyistä, ruusukkeista vai viikunoiden päällä aaltoilevista viipaleista. Nautitaan alkupalana, suurella mielihalulla. Siitä sopiva alkuruoka, että se mukautuu aika kiltisti pääruoan viinivaihtoehdon mukaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.