Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rakkaudesta viikunoihin ja parman kinkkuun

viikunatJoskus elämässä on päästävä asumaan viikunapuun alle. Sitä odotellessa on nautittava ihania viikunoita kaupan tarjonnan ehdoilla. Tässä helpossa ohjeessa vaikeinta on löytää sopivan kypsiä viikunoita (ja kukkaron kestävällä hinnalla).

En osaa haistamalla päätellä milloin viikuna on kypsä, mutta hellävarainen nyrkkituntuma on aika hyvä tapa päätellä kypsyyttä. Kypsä viikuna on painava ja raaka kevyt. Eri puolilla maailmaa kasvavat viikunat ovat vielä vähän eri sävyisiä, joten vihreän ja punaisen värin suhde kuoressa ei anna kypsyydestä varmaa vihjettä.

Kovin kolhuista hedelmää ei kannata ostaa, koska herkkä viikuna pilaantuu kolhujen kohdalta helposti. Viikunoita voi kypsyttää huoneenlämmössä (ota pois muovipussista!), mutta tarkkana kannattaa olla, ettei käy ohraisesti. Jääkaapissa viikunat säilyvät kypsymättä muutaman päivän, jos niitä säilyttää kasvisosastossa.

Tässä erässä kaikki viikunat olivat sopivan painavia, mutta hedelmiä pilkkoessa paljastuikin ikävä yllätys: 2 viikunaa oli jo sisältä pilaantuneita. Kurjaa, etenkin kun kilohinta huitelee tässä vaiheessa vuotta jo 16 euron tietämillä.

Maailman helpoin viikunaresepti

  • 6 viikunaa
  • 8 viipaletta parman kinkkua
  • mustapippuria

Viikunat pilkotaan kuuteen osaan ja mustapippuria rouhaistaan myllystä sopiva määrä, ei paljoa. Parman kinkut kääräistään taitehikkaasti viikunoiden päälle – riippuu omasta taiteellisesta silmästä tykkääkö mytyistä, ruusukkeista vai viikunoiden päällä aaltoilevista viipaleista. Nautitaan alkupalana, suurella mielihalulla. Siitä sopiva alkuruoka, että se mukautuu aika kiltisti pääruoan viinivaihtoehdon mukaan.

Kommentointi on suljettu.