Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kaninmaksaa ja crostini

Kanipate

Mitä tehdä kanin sisälmyksille?

Kokonaisissa kaneissa on yleensä sisälmykset mukana: sydän, maksa, munuaiset. Nämä voi käyttää kyllä esimerkiksi kanipataan lihojen mukana, mutta jos sisälmykset eivät istu kaikkien ruokailijoiden makuhermoon, ne kannattaa jättää pois.

Voissa paistettu, suolalla ja pippurilla maustettu maksa on hyvää sekin, mutta päätin jalostaa teemaa vähän pidemmälle.

Kananmaksa? Kiinalaisittain? Ei. Turhan vaivalloinen. Mutta aamiaisleivälle tarvitaan jotakin. Toscanalainen crostini kananmaksapateella!

Anna del Conten kirjasta löytyy yksi tulkinta toscanalaisesta klassikosta. Kaapista löytyy lähes kaikki, ainoastaan selleri puuttuu, kaprikset ovat limessä eivätkä suolassa, samoin anjovikset öljyssä. Ja tietysti kanan maksa korvataan kanin sisälmyksillä.

Mitä minulla oli (eli mitä tarvitaan):

Paté

  • 60 g kanin sisälmykset pilkottuna
  • pala porkkanaa raastettuna
  • ¼ sipulista heinonnettuna
  • voita ja oliiviöljyä
  • tilkka valkoviiniä vanhan pullon pohjalta (tietysti uudenkin voi avata)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 anjovisfilettä, italaialaisia
  • 1 rkl kapriksia (säästä osa koristeeksi)

Sipuli ja porkkana haudutetaan pienellä pannulla pehmeäksi öljy-voiseoksessa noin 10 minuuttia. Lisätään pilkotut sisälmykset ja paistetaan kunnes pinta on saanut väriä. Kaada tilkka valkoviiniä sekaan ja haihduta viini lähes kokonaan pois. Lisää suolaa, peitä kannella ja hauduta noin 5 minuuttia.

Lisää pilkottu valkosipuli, anjovikset, kaprikset ja mustapippuria myllystä. Sekoita ja kaada kaikki pieneen astiaan, jossa voit käyttää sauvasekoitinta (tai kaada tehosekoittimeen). Surauta nopeasti tasaiseksi massaksi, nosta takaisin paistinpannulle ja paista kokoa ajan sekoittaen noin 3 minuuttia. Sulata lopuksi massaan vielä nokare voita ja anna sen sulaa.

Nyt tarvitaan enää hyvää italialaista maalaisleipää, mutta täytyy tyytyä siihen mitä on.

kanicrostini

Kommentointi on suljettu.