Vihreät pavut on mainio, helppo ja nopea lisäke isollekin joukolle. Käytä vain hyvälaatuisia napakoita palkoja. Kun palko napakasti napsahtaa poiki, se on tuore. Mitä yksinkertaisempi ruoka, sitä tärkeämpää että raaka-aine on hyvää.
- 800 g tuoreita vihreitä papuja
- 4-5 valkosipulin kynttä ohuina viipaleina
- maukasta oliiviöljyä
- suolaa
Leikkaa pavuista molemmat päät pois. Pavut pilkotaan 3-4 sentin pituisiksi ja heitetään kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitä 7-8 minuuttia, kunnes pavut ovat kypsiä.
Kaada vesi pois ja heitä joukkoon viipaloitu valkosipuli ja loraus oliiviöljyä. Kansi päälle kattilaan. Maut imeytyvät papuihin, joten ei haittaa vaikka pavut odottelevat alkupalan verran tarjoilua.
Mitä muuta tarjottiin pikkuloppiaisen dinnerillä 22:lle hengelle?