Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kaniinin kyljykset simppelisti

Jätä kommentti

kaniininkyljyksetKaniinista saa aivan taivaallisia minikyljyksiä. Yhdestä 1,4 kg kokonaisesta kaniinista saa leikattua kyljyksiä sopivasti annokseen kolmelle lämpimäksi alkupalaksi. Pääruoaksi tarvitaan kyljyksiä selkeästi enemmän. Jos löydät kaniini satulaa, saat siitä helpommin leikattua kyljykset.

Kiitokset Tampereen Sokokselle, sieltä saa säännöllisesti kokonaista kania ja pakasteesta satuloita ja koipia! Katalonialaisissa marketeissa minikyljykset ovat päivittäistavaraa – sinällään jo hyvä syy harkita sapattivuotta Barcelonan kulmilla.

Kokonainen kaniini pilkotaan ja käytetään Cacciatore-tyyliin. Selästä tai satulasta pilkotaan parikyljyksiä, joita yhdestä kanista tulee 6 kpl. Aivan liian hyvää tuhlattavaksi haudutettavaan ruokaan!

  • 6 kpl kaniinin kyljyksiä
  • voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Kyljykset paistetaan nopeasti, lisätään ripaukset suolaa ja mustapippuria. Loraus valkoviiniä kastikkeeksi, jos kastiketta kaipaat.

Yllättävä veto viinisuositukseksi: Sanzenon laatikkoviini toimii pehmeästi ja kaniinin makua tukevasti. Paras viinipari tähän kyljyksille toistikseksi. Kerro jos löydät paremman!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s