Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Maissikanaa tryffelivoilla

maissikana

Suomalaisen tryffelin maku sopii mainiosti maissikanalle. Maissikanan rinta siipiluulla paistetaan kauniin kullanruskeaksi tryffelivoin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Lopuksi pieni tryffelivoilastu päälle.

Perlan Kaija kertoi aikoinaan italialaisten kokkien säilytysvinkin tryffeleille. Ohuen ohuet tryffelilastut pakastetaan ohuiden

Valkosuklaata? Tryffelivoilastuja.

Valkosuklaata? Tryffelivoilastuja.

voikerrosten välissä. Voilastuja voi ottaa pakastimesta juuri tarvittavan määrän koristamaan ja maustamaan annosta. Yhden maissikanan rinnan päälle riittää pari-kolme tryffeliviipaletta, etenkin jos kypsennys tehdään jo tryffelivoilla. Tryffelivoin voi toki säästää pelkkään maustamiseen, mutta koska meidän koirat ovat olleet syksyllä ahkeria, riittää maustevoita paistamiseenkin.

Maissikanan kanssa sopii hyvin risotto, joko pelkistetty valkoinen, risotto bianco tai herkkutattirisotto.

Maissikanaa neljälle

  • 4 maissikanan rintaa siipiluulla
  • 1 rkl tryffelivoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • sitruunaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Tryffelivoi ja oliiviöljy kuumennetaan pannulla ja maissikanat ruskistetaan kauniin kullankeltaisiksi.

Kanaruuan kypsyys onkin tarkkaa puuhaa. 15 minuuttia paistoaikaa voi olla liian vähän, mutta 20 minuuttia on usein liikaa. Liian kypsä kuivuu, mutta liian kiireisesti paistettu voi jättää siipiluun kohdalta lihan raa´aksi. Leikkaa yksi annos halki tarkistuksen vuoksi ennen tarjoilua. Tällöin vältyt siltä, mitä meillä on jonkunkin kerran jouduttu tekemään: raa´aksi jäänyt kana heitetään kypsymään vielä hetkeksi mikroon. Toki pannullekin voi kanan laittaa vielä kypsymään. Tryffelilastut kannattaa ottaa jatkokypsytysvaiheessa pois, jottei herkkä maku kärsi.

Maissikanalle sopii kevyt punaviini, mutta aika sopiva viinipari on myös riesling reserve. Ermelin Riesling Grand Cru Rosacker soi kauniisti tryffelivoin ja maissikanan kanssa .

Kommentointi on suljettu.