Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Simppeli pikalounas täytepastasta

Kevätkanaliemi toimii runsaana pohjana täytepastalle.

Kevätkanaliemi toimii runsaana pohjana täytepastalle.

Kaupasta ostettu täytetty tuorepasta on niitä harvoja meidän keittiöön kelpuutettuja valmisruokia. Mutta toisinaan on niitä päiviä, jolloin tarvitaan pikalounas tai vaan ruokaa perheelle. Liemi toki keitetään itse, mutta se syntyy muiden ruokien sivutuotteena ja säilyy pakkasessa päivystämässä kiireistä hetkeä.

Riippumatta siitä, mitä lintua päivällisillä käytämme, kaikki luut ja nahat ja muut syömäkelvottomat osat keitetään aina liemeksi. Myös valmiina ostetusta grillatusta broilerista tulee hyvä liemi. Näitä liemiä voi sitten käyttää maustamaan keittoja, patoja tai esimerkiksi tätä yksinkertaista ja nopeaa lounasta. Ehdottoman hyvää myös risottoon.

Tortellini in brodo

  • paketti tuoretta täytepastaa, maun mukaan
  • lintulientä pakkasesta

Kolmelle hengelle riittää hyvin 250 g täytepastaa.

Sulata liemi kattilassa tai käytä vasta keitettyä lientä. Tarkista suola ja mausteet. Nehän voivat vaihdella tilanteen mukaan. Kun liemi kiehuu, lisää täytepasta ja keitä ohjeen mukaan. Koristele persiljalla, ruohosipulilla tai miksei raastetulla parmesaanilla. Tarjoa tuoreen tai paahdetun maalaisleivän kanssa.

Toki jalostetumman version voi tehdä niin, että tekee itse täytepastansa, mutta se on sitten jo oma juttunsa. Täytyypä kaivaa pastakone kaapista…

Bolognassa annos on hyvin tavallinen ravintoloissa. Tulevan Bolognan keikan jälkeen palataan tarkemmin asiaan.

– Sapori di Emilia Romagna. Le ricette classiche. Rimini: Idea Libri S.t.l. 1999.

Advertisement

Kommentointi on suljettu.