Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kullankeltaista polentaa

Kullankeltainen polenta.

Polentasta saa leikattua mieleisen muotoisia palasia jäähtyneenä.

Polenta on mainio lisuke erilaisille lihapadoille. Polentapuuron saa aikaan jo muutamassa minuutissa, mutta uunissa paahtaminen kannattaa, vaikka viekin vähän hetken enemmän aikaa.

Pikapolenta

  • 1 litra vettä
  • 250 g polentajauhoja
  • 2 tl suolaa
  • pari nokaretta voita
  • parmesaania

Polenta vaatii suolaa, joten älä säästele siinä. Keitä polenta ohjeen mukaan, noin viis minuuttia. Varsinkin alussa polenta roiskii tavattomasti, joten kannattaa käyttää pitkää kauhaa ja vaikka uunikinnasta käden suojana. Sekoita koko keittämisen ajan. Kun polenta alkaa irrota kattilan reunoilta se on valmista. Tässä vaiheessa voit maustaa sen esimerkiksi grano padanolla tai parmesaanilla. Polentan voi tarjota myös kuohkean puuronmaisena, ikään kuin perunamuusin korvikkeena.

Me paahdamme polentan kullanruskeaksi uunivuoassa. Levitä kypsä polenta uunivuokaan, raasta päälle parmesaania ja lisää pari nokaretta voita. Paista grillivastuksen alla kunnes pinta alkaa saada väriä. Leikkaa polenta annospaloksi ja tarjoa lihapadan, vaikkapa vuoristopaimenen karitsapadan seurana.

Polentaa kannatta tehdä kerralla sen verran, että siitä riittää viikolle lämmitettäväksi. Jäähtyneenä polentasta saa leikattua helpommin kauniita palasia.

Uunissa polenta tiivistyy ja saa rapean pinnan, jos päälle ripauttaa grana padanoa.

Uunissa polenta tiivistyy ja saa rapean pinnan, jos päälle ripauttaa nokareen voita ja parmesania.

 

Kommentointi on suljettu.