Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Haaste ruokamatkaajille: 10 ravintolan virtuaalimatka

4 kommenttia

Provancelaiset possujuhlat. Vartaassa kokonaisena paistettu porsas.

Le Cháteau de Cancerilles: provencelaiset possujuhlat. Vartaassa kokonaisena paistettu porsas pilkotaan ja kiidätetään pitkiin pöytiin. Tarjolla vain ylikypsä possua, paahdettuja kasviksia ja talon omaa, loistavaa viiniä. Saa santsata niin paljon kuin jaksaa.

Minne menisit syömään, jos vain voisit piipahtaa lempiravintolaasi – sama se missä se maantieteellisesti sijaitsee? Lounaalle katalonialaiseen maalaisravintolaan ja päivälliselle Gardajärvelle yhden tähden Michelin-ravintolaan? Tee kymmenen ravintolan virtuaalimatka! Liitä mukaan lyhyt kuvaus miksi suosittelet ravintolaa: parasta ruokaa, tunnelmaa, muistoja? Jaa haaste eteenpäin viidelle bloggaajalle. Yhdessä saamme aikaan hienon vinkkilistan seuraavia ruokamatkoja varten.

Meidän unelmamatkamme alkaisi Kataloniasta Espanjasta. Muutamassa ranskalaisessa ravintolassa voisi matkalla piipahtaa, Montpellierissä ja Provencessa. Ruokarakkautemme juurilla Italiassa onkin valinta jo vaikeaa, tänään maistuisi jokin näistä!

 1. Jos kuljet Cava-tiloilla, tässä on ruokapaikka vailla vertaa. Cal Xim, Subirats, Katalonia, Espanja. Kaakaopavun mielestä ehdottomasti maailman paras entrecote. Pikkukylän Michelin BIB -suosittelema ravintola tarjosi todella yksinkertaisen herkullisesti valmistettua possun niskaa ja vasikan kateenkorvaa.
 2. Mas Pou, Pals, Katalonia. Keskellä peltoja täydellistä kyyhkystä kahdella tapaa. Rinta sopivan roseena ja koipi pitkään haudutettuna. Kania tulisessa tomaattikastikkeessa, ah!
 3. Restaurant Ma Maison, Montpellierin lähellä. Isojen plataanien varjostama puutarha, pöydät siroteltuna harvakseltaan puiden lomaan.  Paahdettua kanaa ja karitsaa, hyvät raaka-ainekset pääosassa.

  Provancelaisessa maalaisravintolassa Le Cháteau de Cancerillesissa istahdetaan pöytään ja tullaan tutuksi, vaikkei olisi montaa sanaa yhteistä kieltäkään.

  Provencelaisessa maalaisravintolassa Le Cháteau de Cancerillesissa istahdetaan pitkään pöytään ja tullaan tutuksi, vaikkei olisi montaa sanaa yhteistä kieltäkään.

 4. Le Cháteau de Cancerilles, Ranska. Parin tunnin ajomatka Marseillesta, huimia vuoristoteitä maaseudulle. Ravintola toimii vain muutamana päivänä kuukaudessa, erityisteemoilla ja pöytävarauksella. Sunnuntain lounaalla possujuhlat. Vartaassa paistettua kokonaista, ylikypsää porsasta. Tarjoilu pitkiin pöytiin, kylki kyljessä, meluisia seurueita, tutustut kaikkiin. Talon erittäin hyvää viiniä tulee pöytään kun edellinen pullo on joukolla tyhjennetty. Lounaan päälle porukalla otetaan plataanien varjossa muutama erä pentanqia, jotta viini haihtuu ennen kiermuraista ajomatkaa.
 5. Taivaallisia äyriäisiä rennossa rantaravintolassa Liguriassa. Pizzeria Italia, Alassio, Italiassa. Myös Todella hyvät pizzat. Pöydät täynnä perheitä kolmessa polvessa, isoisä tarjoaa viiniä perheen nuorille pojille, mutta ei tytöille.

  Cal Ximissa, Subiratsissa lasi cavaa kädessä kateenkorvaa odotellessa.

  Cal Ximissa, Subiratsissa lasi cavaa kädessä kateenkorvaa odotellessa.

 6. Slow foodin syvää ydintä Piemontessa: Osteria dell´Unione, Treiso, Italia. Ruokalistaa ei ole. Istahdat pöytään ja annoksia alkaa tulla, lautasellinen herkullista maalaisruokaa toisensa perään. Upea jänisruoka päätti aterian, lähes mustassa kastikkeessa.
 7. Vecchia Malcesine, taivaallisen taiteellista ruokaa, maisemat Gardajärvelle. Yksi Michelintähti ei ole tehnyt ruoasta ylihinnoiteltua: hinta-laatusuhde on kohdallaan.
 8. Osteria Broccaindosso, Bologna, Italia. Yksinkertaisuuden riemuvoitto.
 9. Trattoria dal Biassanot, Bologna, Italia. Kotoisa perhetrattoria. Avokeittiössä nonna pyöräyttää tortellineja.
 10. Matkan voisi päättää Tampereelle Ravintola C:n tryffeliviikoille. Kotimaisia villitryffeleitä Alban valkoisen ja Pergoldin mustan tryffelin rinnalla. Chef Ilkan huolella valmistama menu tuo esille eri tryffeleiden parhaat sävyt. Kotimaisten tryffeleiden laaduntakaajina toimivat meidän omat karvakuonot.

Haaste on heitetty ainakin näille ruokamatkaajille:

Mainokset

4 thoughts on “Haaste ruokamatkaajille: 10 ravintolan virtuaalimatka

 1. Unione alkoi heti kiinnostaa. Inhoan pitkiä ruokalistoja, joten tuo ruokalistattomuus kuulostaa ihan maagisen hyvältä toimintatavalta. Kiitos haasteesta.

 2. Kiitos haasteesta, erittäin tunteellinen listaus Roomaan keskittyen on nyt koottuna, ja sen voi käydä kurkkaamassa täällä:

  http://toinenjalkaitaliassa.blogspot.fi/2013/04/rooman-ruokasuosikkieni-top-10.html

  • Kiitoksia! Ihan mielettömän hieno virtuaalireissu tuli tehtyä äsken roomalaisiin ravintoloihin ja seutukunnille! Tuntui kuin olisin astellut sille sivukujalle ja tilannut lasillisen viiniä ja aqua naturale, jotta jano hellittää ja saa silmäiltyä ruokalistaa rauhassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s