Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Karitsankaretta pannulla

kare-pannulla

Kareen kaikki pinnat ruskistetaan kuumalla pannulla.

Karitsankareessa yhdistyy file ja luu. Herkullinen file saa lisää makua kun se paistetaan kokonaisena luiden kanssa. Ja lihassa kuin lihassa paras maku on aina luiden vieressä. Tätä saa syödä sormin!

Kare maustetaan muutamaa tuntia aiemmin valkosipulilla, rosmariinillä, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Jos liha on hyvälaatuista, riittävät nämä mausteeksi.

Lorauta pannulle oliiviöljyä ja nokare voita. Nosta lämpö kuumaksi. Ennen paistamista kannattaa poistaa valkosipuli, koska se palaa helposti. Ruskista kare reippaalla lämmöllä joka puolelta. Paista 7-8 minuuttia, jos haluat lihasta roseeta. Meillä tykätään kareesta montakin astetta raaempana, joten paistoaika voi olla vain 5 minuuttia.

kare-lautasella

Mehevän punaista karitsan karetta, pannulla haudutettu paprikaa ja punasipulia oreganolla, uunissa paahdettuja punajuuria ja valkosipuliperunoita.

Paistamisen jälkeen kääräise kare folioon hetkeksi vetäytymään. Näin liha säilyy mehukkaampana eivätkä maukkaat lihasnesteet eivät leikatessa valu pitkin leikkuulautaa.

brunello

Brunello saa hengitellä avattuna muutaman tunnin ennen nauttimista.

Lisukkeeksi sopii uunissa paahdetut punajuuret sekä pitkään haudutettu paprika ja sipuli, oreganolla maustettuna. Teimme pitkän perjantain kunniaksi pitkästä aikaa valkosipuliperunoita oikealla kuohukermalla, toimii myös aika passelisti oheen.

Kareen viinipariksi maistuu Bariccin Brunello di Montalcino, 2007

Advertisement

Kommentointi on suljettu.