Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Valmiina parsakauteen!

6 kommenttia

Keittämistä varten parsat pistetään ruotuun kattilaan, kiehuvaan veteen siten että nuput jäävät veden reunan yläpuolelle.

Eihän niitä parsoja nyt näin keitetä! Parsat pistetään ruotuun kattilaan, kiehuvaan veteen niin että nuput jäävät veden pinnan yläpuolelle, höyryyn kypsymään.

Olen katsellut kaupoissa parsakattilaa sillä silmällä monena keväänä. Keittiötavaroiden määrä päätettiin kuitenkin pitää järkevissä määrissä ennen tulevaa keittiöremonttia. Keittiö uusiintui perusteellisesti viime kesänä ja siellä on nyt ihanaa kokata – ja odotella parasta parsakautta.

Hullujen päivien parsakattilan tarjous osui nyt vastustamattomaan saumaan.

Paketista paljastui hienon kiiltävä kattila, keittoritilöineen ja kansineen. Pieni kuhmu kyljessä kyllä oli, mutta Hullut päivien hankinnat ovat hulluja?

Nyt vain hyviä, laadukkaita parsoja odottamaan! Missä vaiheessa kevättä niitä saa? Oman kasvimaan parsaprojekti on viheliäisten vuohenputkien valtaama (hyviä vinkkejä ikuiseen taisteluun vuohenputkia vastaan otetaan vastaan!!).

Kotimaisia parsoja saa vielä odotella tovin, sulaisi edes nuo lumet! Minkämaalaiset parsat alkavat maistua jo parsoilta, mitä mieltä olette? Italiassa maistoimme helmikuun lopussa aivan ihania uuden sadon parsoja Etelä-Italiasta. Miksei niitä saa täällä – menevätkö ne laatutietoisempien kulinaristien kotimaihin?

6 thoughts on “Valmiina parsakauteen!

 1. Täällä kotona olemme aloittaneet parsakauden yleensä unkarilaisilla ja kreikkalaisilla parsoilla, Euroopan ulkopuolelta tulevat saavat jäädä kauppaan. Viime kevään saimme Zürichissä herkutella sveitsiläisellä ja saksalaisella, korkeintaan muutaman kymmenen kilometrin päässä viljelyllä, tuoreella parsalla – ero muutaman päivän matkustaneeseen on kyllä valtaisa.

 2. Parsakattilalle olen löytänyt muutakin käyttöä, johonkin uppopaistamiseen se on sopiva, ei tarvita kovin suurta öljymäärää, että saa ”korkeasti” öljyä:)

  • Campa: Just toi on ollut usein mielessä: kapea mutta korkea kattila uppopaistoon. Eipä tullut mieleen, että tässähän se sivutuotteena tuli hankittua 🙂

   Luimupupu: valikoima on vielä lähinnä meksikolaista tai perulaista. Täytyy malttaa, että saisi edes eurooppalaista. Tuttu chef tiivisti, että kotimaisen parsan sesonki on 15.6.-25.6.

   • Pitääkös tuollaisen korkean ja kapean kattilan uppopaistohommissa kokilla olla suunnistajan lamppu otsalla, jotta näkee kuinka paisto edistyy :D?

 3. Voi miten uusin silmin – ja valtavalla kaiholla – tuota monikäyttöistä pikku kattilaa tänään Stokkalla tutkailin.. Ei siis lainkaan hullumpi hankinta – kun tuo mittava suomalaisen parsan sesonkikin tuossa jo häämöttää!

 4. Yle kertooviime keväänä, että suomalaisella parsalla on kova kysyntä:
  http://yle.fi/uutiset/kotimainen_parsa_viedaan_kasista/6137372

  Jos parsan kasvatus ei olisi niin pitkällinen projekti, alkaisin katsella sopivia hiekkamaita bisneksiä varten 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.