
Kylmäsavulohi, kananmuna ja avokado tuovat ruokaisuutta salaattiin. Porkkana ja erilaiset siemenet ja pähkinät antavat hampaille puuhaa.
Wapun lähestyessä alkaa mielessä pyöriä salaatit ja serviisit. Ruokaisa savulohisalaatti ansaitsee paikkansa vapun illanistujaisissa tai vappubrunssilla.
Lähden usein rakentamaan salaattia pääraaka-aineen ja siihen sopivien vastinparien kautta. Useimmiten siltä pohjalta mitä kaapeista löytyy. Salaatissa pitää olla aina erilaisia tekstuureja, pehmeiden ainesten vastikkeeksi kaipaan rapeutta ja rouskutettavaa.
Hyvässä salaatissa on myös makuja kokoava pohja, lehtisalaattia, pastaa, perunaa tai riisiä. Tällä kertaa hiilarit on pannassa, koska minulla on meneillään karppauskokeilu.
Lisäsin karppaajan kylmäsavulohi salaattiin pähkinöitä, avokadoa ja kananmunaa. Mutta mistä rapeutta? Paahdetuista pähkinöistä tulee jo hieman hampaille hommia, ja rapeat porkkanasiivut ja jäävuorisalaatti täydentävät.
Kastike rakentuu oliiviöljystä, sitruksesta ja mausteista – tai vain pirskottele salaattiin oliiviöljyä ja laita jokaisen syöjän lautaselle lohko limeä maun mukaan puristeltavaksi.
Savulohisalaatti neljälle
- kylmäsavulohta
- 4 kananmunaa
- 2 porkkanaa
- avokado
- kurkkua
- jäävuorisalaattia
- tammenlehväsalaattia
- pähkinöitä
- auringonkukansiemeniä
- oliiviöljyä
- mustapippuria
- limeä
Wappuna voisin korvata avokadon myös parsalla, etenkin kun uutuuttaan kiiltävä parsakattila polttelee kaapissa.