Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattua paprikaa ja fetaa

Hiilos tuo paprikalle hienostuneen savuisen sävyn.

Paprikasta tulee grillissä mehevää ja raikasta. Feta saa hiilloksella folionkin läpi mukavaa uutta aromia, koostumuskin muuttuu kuumetessa.

Heitä paprika hiilille ensimetreillä, jos kaavailet sitä grillattavan lihan lisukkeeksi. Näin ehdit kuoria, maustaa ja imeyttää mausteet.

Paprikaa ja fetaa hiilloksella 4 hengelle

  • 4 ramiropaprikaa
  • 1 pkt fetaa
  • basilikaa, oreganoa tai minttua
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • oliiviöljyä

Anna paahtua hyvin, ja kääntele sitä mukaa kun kuori hiillostuu. Kuoren mustuminen ei haittaa, kunhan itse paprika ei pääse palamaan. Hiilillä grillatessa paprikan kuori irtoaa helposti hetken vetäydyttyään.

Kääri feta folioon ja grillaa 10 min kerran kääntäen.

Kun paprika on jäähtynyt niin, että sitä voi käsitellä, poista kuori sormin, avaa ja poista siemenet. Hieman sottaista hommaa, mutta helpompaa kuin veitsellä ja haarukalla kuoriminen. Olemme kokeilleet myös vinkkiä kuorien irrottamiseksi pitämällä paprikoita muovipussin sisällä, mutta se ei käytännössä helpota prosessia. Muita vinkkejä?

Pilko paprika suupalan kokoisiksi ja mausta yrteillä, valkosipulilla, suolalla ja oliiviöljyllä. Paprikaan sopii tuore minttu, basilika tai oregano. Italialaisen perimätiedon mukaan lounaalla ruoansulatukselle parempi on oregano ja illalla basilika. Ja italialaiset pitävät hyvää huolta ruokahalustaan.

Avaa folio fetan ympäriltä ja murenna feta maustettujen paprikoiden päälle.

Sopii lisukkeeksi grillatulle porsaan kylkiluille tai muullekin lihalle.

Tavallinenkin paprika sopii ohjeeseen. Mutta olemme nyttemmin mieltyneet ramiropaprikaan, mikä on hieman makeamman makuista ja kiva makupari suolaiselle fetalle.

Kommentointi on suljettu.