Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillattuja katkarapuja salaattipedillä

Jätä kommentti

katkarapusalaatti

Grillatut, marinoidut isot katkaravut juhlistavat salaatin. Marinoi 300 g katkarapuja tovi mausteseoksessa. Jos marinointiaikaa on enemmän voi kuoret jättää rapusten päälle, maut imeytyvät kyllä. Jos aika on kortilla, saa makua ravunlihaan poistamalla kuoren ennen marinointia. Laita hiillos tulemaan ja grillitikut veteen kastumaan.

Valmistele salaatti katkarapujen marinoituessa. Teen salaatin usein fiilispohjalta –  valikoiden siitä mitä kaapissa sattuu olemaan. Avokado pääsi salaattiin koemielessä ja hyvin tuo maistui. Hunajameloni tuo salaattiin raikkautta ja sen makeus toimii mukavasti katkarapujen oman makeuden kanssa.

Salaatinlehdiksi kaipasin rapeaa salaattia ja viime aikojen salaattisuosikkia, mielettömän hyvää hieman pähkinän makuista vuonankaalia.

Usein kastikkeen asiaa ajaa pelkkä pirskaus hyvää oliiviöljyä. Tällä kertaa rakentelin kevyesti yrttisen salaatinkastikkeen.

Pujottele katkaravut grillitikkuihin, tikullinen per henkilö. Grillaa katkaravut, 2 min puoleltaan.

Katkarapujen marinadi

  • oliiviöljyä
  • chiliä
  • suolaa
  • valkosipulia
  • persiljaa

Salaattipohja

  • kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • porkkanaa
  • avokado
  • lehtisalaattia
  • vuonankaalia
  • hunajamelonia

Salaatinkastike

  • 1/3 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
  • tuoretta basilikaa
  • tuoretta persiljaa
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s