Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Ilmoa parsalle ja juhlat pystyyn!

6 kommenttia

ilmoa-ja-parsaa-ja-cavaa
Suomalainen vastine parmankinkulle: Ilmo. Toimii parsan kanssa. Ilmakuivatusta porsaanniskasta tehty Ilmo ponnisti vastikään vuoden 2013 tähtituote-kisassa viiden finaalistin joukkoon.

  • 1 nippu parsaa
  • 1 tl voita
  • 2 rkl parmesaania
  • 12 viipaletta Ilmo –kinkkua
  • suolaa keitinveteen

Kiehauta parsat, asettele uunivuokaan, sipaise ripaus voita, kääri parsat Ilmoon tai vain peittele parsat hellästi petiin. Raasta parmesaania pinnalle.

Juhlajuomaksi cavaa tai hyvää rieslingiä.

Advertisements

6 thoughts on “Ilmoa parsalle ja juhlat pystyyn!

  1. Loistava nimi ruokatuotteellee!

    • Aina hienoa kun kieltä käytetään luovasti – ja se on vielä hyvääkin!

  2. Minä en ole tuollaisesta Ilmosta kuullutkaan. Pitää tutustua, vaikuttaa herkulliselta!

    • Ilmo on maultaan ja rakenteeltaan hyvin lähellä italialaisia ilmakuivattuja kinkkuja. Pärjää täysin perusilmakuvatulle, vaikka ei yllä aivan parhaiden aromikkuuteen, Voin suositella ja näytti löytyvään esimerkiksi Tampereen Prismasta. Ahopelto käyttää tätä Armas -ruokaloissaan,

  3. Sorruin Ilmoon (ei siihen kyllä paljoa tarvittu!) joku viikko sitten supermarketin maistelussa ja ihastuin erityisesti sen pieneen ja sievään kokoon. Pikku-Ilmo on osoittautunut oikeinkin loistavaksi vastineeksi italialaiselle isoveljelleen!

    Mutta oli mulla ihan asiaakin.. Toin ihastukseni blogiinne ihan julki, joten blogistani löytyy teille yksi pikku tunnustus!

  4. Kiitos ja kumarrus Taitsi! Lähdetäänpä Ilmon voimalla tutkailemaan!