Suomalainen vastine parmankinkulle: Ilmo. Toimii parsan kanssa. Ilmakuivatusta porsaanniskasta tehty Ilmo ponnisti vastikään vuoden 2013 tähtituote-kisassa viiden finaalistin joukkoon.
- 1 nippu parsaa
- 1 tl voita
- 2 rkl parmesaania
- 12 viipaletta Ilmo –kinkkua
- suolaa keitinveteen
Kiehauta parsat, asettele uunivuokaan, sipaise ripaus voita, kääri parsat Ilmoon tai vain peittele parsat hellästi petiin. Raasta parmesaania pinnalle.
Juhlajuomaksi cavaa tai hyvää rieslingiä.
11.5.2013 08:27
Loistava nimi ruokatuotteellee!
11.5.2013 14:11
Aina hienoa kun kieltä käytetään luovasti – ja se on vielä hyvääkin!
11.5.2013 09:43
Minä en ole tuollaisesta Ilmosta kuullutkaan. Pitää tutustua, vaikuttaa herkulliselta!
11.5.2013 13:55
Ilmo on maultaan ja rakenteeltaan hyvin lähellä italialaisia ilmakuivattuja kinkkuja. Pärjää täysin perusilmakuvatulle, vaikka ei yllä aivan parhaiden aromikkuuteen, Voin suositella ja näytti löytyvään esimerkiksi Tampereen Prismasta. Ahopelto käyttää tätä Armas -ruokaloissaan,
11.5.2013 23:01
Sorruin Ilmoon (ei siihen kyllä paljoa tarvittu!) joku viikko sitten supermarketin maistelussa ja ihastuin erityisesti sen pieneen ja sievään kokoon. Pikku-Ilmo on osoittautunut oikeinkin loistavaksi vastineeksi italialaiselle isoveljelleen!
Mutta oli mulla ihan asiaakin.. Toin ihastukseni blogiinne ihan julki, joten blogistani löytyy teille yksi pikku tunnustus!
12.5.2013 21:38
Kiitos ja kumarrus Taitsi! Lähdetäänpä Ilmon voimalla tutkailemaan!