Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillatut latva-artisokat

6 kommenttia

grillatut-latva-artisokat

Grillikauden ykköskasvis on ylivoimaisesti latva-artisokka. Ei liene epäselvää, että diggaamme latva-artisokkaa, sen verran postauksissa vilisee latviksia. Grilliin sitä on himoittu  jo päivätolkulla, mutta kaupoissa on ollut huono tuuri eikä laatu ole vastannut ronkelia makua. Mutta nyt, tämän kesän ensimmäiset hiilenmakuiset herkut, voilà!

Grilliin latva-artisokat käsitellään samalla tavalla kuin fritti-ohjetta varten, uloimmat kovat lehdet poistetaan ja varsi pätkäistään lyhyeksi. Lohko latvis neljään osaan, ja koverra parta pois.

Keitä lohkoja suolalla maustetussa vedessä 10-15 min, riippuen lohkojen koosta. Kaada lohkot siivilään ja kääntele varovasti ja huolella, jotta vesi valuu lehtien välistä!

Laita lohkot vatiin ja hulauta hyvää oliiviöljyä mausteeksi.

Grilliin ei kannata isoja hiilloksia laittaa, ellei hiilille ole muuta menossa.

Tarjoa grillatut latva-artisokat alkupalaksi vaikkapa mantelikastikkeen kera tai grillatun lihan lisukkeeksi. Tämä on myös sopivaa sormiruokaa grillattujen possunribsien kanssa.

Grillatut latva-artisokat

 • 2 latva-artisokkaa
 • suolaa
 • oliiviöljyä

 

Valuta vesi huolella pois. Pyöräytä oliiviöljyssä ennen grillaamista.

Valuta vesi huolella pois. Pyöräytä oliiviöljyssä ennen grillaamista.

Muita herkkuja latva-artisokasta

Latva-artisokkaa-parmesaanikupissa 

Täytetty latva-artisokka

Fritattu latva-artisokka

Osiinsa purettu roomalainen latva-artisokka

6 thoughts on “Grillatut latva-artisokat

 1. Me olemme laittaneet artisokkia vain kerran, täällä Ranskassa kaksi vuotta sitten. Tykkään niistä kovasti, joten pitäisi varmaan uusia kokeilu vaikka jollain teidän ohjeella. Grilliä ei tosin ole.

  • Meillä on latvisohjeet aika lailla Italiaan päin kallellaan. Ranskan reissuilla ei ole tullut varastattavia ohjeita vastaan – ehkä me ollaan oltu latvisten suhteen väärään aikaan liikkeellä siellä, pääasiassa heinäkuussa?

   • Sesonki taitaa olla aluillaan, tänään taisi olla torilla ranskalaisia tarjolla.

   • Heh, menee jo kommentit sekaisin tässä täpinöissä :D!

    Siis: Sittenhän te olette ihan parhaaseen aikaan liikkellä, ravintoloissa alkaa kohta näkyä! Yksityiskohtaisia raportteja sitten annoksista, kiitos! ;D

 2. Onpa ihana ohje! Selailin myös mantelikastikkeen ohjeen ja sekin vaikuttaa tyrmäävän hyvältä. Ihan ehdottomasti kokeilen näitä. Kiitos ihanista ohjeista!

  • Mantelikastikkeen maut on kyllä makoisan tasapainoisia, latvis saa uudet sfäärit. Toivottavasti myös teidän keittiössä maistuu!