Vielä savustuspöntöstä lämmin, itse kalastettu eli takuutuore siika on luksusta. Savusiika tykkää tietysti uusista perunoista, mutta kyllä sen tykkää köllötellä salaattipedilläkin. Salaatissa herkkä maku ja tuoreus pääsevät oikeuksiinsa. Sunnuntailounaaksi siika käväisi savustuspöntössä lahnan kaverina. Lahnasta on tarkoitus kokeilla C:ssä maistettu savusulkavaa kotiversiona, palataan siihen tuonnempana.
Savusiikaa ja salaattia
- ½ kilon siika savustettuna
- muutama uusi peruna siivutettuna
- pieniä luumutomaatteja
- kurkkua
- porkkanoita
- salaattisekoitus vuonankaalista ja radicciosta
- vesimelonin lohkoja
- sitruunaa tai limeä
- oliiviöljyä
Ilmankos kahden kilon siika saa niin suuren innostuksen aikaan. Vanha ja monta kertaa varioitu vitsi on paras vitsi.