Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kepakkoa grilliin

2 kommenttia

jauhelihavarras

Kesäinen vaihtoehto lihapullille: jauhelihaa tikun nokkaan ja grilliin! Lihapullataikina kannattaa tehdä kohtuullisen kiinteäksi. Tuplatikkuja tai saslikivartaita käyttämällä kääntely grillissä helpottuu.

Laita grillitikut veteen kostumaan. Tee lihapullataikina ja anna vetäytyä hetki, jotta korppujauhot ehtivät hieman turvota. Kepakot pysyvät grillissä kurissa ja muodostelmassa.

Muotoile jauhelihasta pitkulaisia pötköjä ja työnnä pari grillitikkua per kepakko. Grillaa ja nauti!

  • 500 g naudan vähärasvaista paistijauhelihaa
  • 2 kananmunaa
  • 4 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 4 rkl soijakastiketta
  • kourallinen silputtua persiljaa tai basilikaa tai salviaa
  • pari kourallista korppujauhoja
  • jauhettua mustapippuria

Jos kaipaat vaihtelua makuun, kokeile eri yrttejä. Voit myös lisätä jauhettuja korianterin siemeniä ja jeeraa eli juustokuminaa. Jeera jakaa meidän keittiössä mielipiteitä, Kattilan mukaan se sopii tähän, Pata vähän vieroksuu.

Tulisillä hiilillä.

Tulisillä hiilillä.

2 thoughts on “Kepakkoa grilliin

  1. Onpas maukkaan näköisiä! Näitä tulee varmasti tehtyä tänä kesänä!

    • Toivottavasti maistuu! Nämä on helppoja kuin heinänteko 😀