Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tryffelivoita ja valkoista parsaa

2 kommenttia

valkoista-parsaa-tryffelivoitaValkoinen parsa ei ole aiemmin oikein kisannut tasapäisesti vihreän kanssa, mutta nyt löytyi yhtälö, joka räjäytti pankin: tryffelivoita ja valkoista parsaa.

Voisula on yksinkertaisin klassisista parsan kastikkeista.  Keitetty vihreä parsa pyöräytetään usein pienessä voinokareessa ja vasta raastetussa parmesaanissa. Kumpaakaan ei löytynyt jääkaapista, joten jouduimme turvautumaan pakastimen tryffelivoivarantoihin.  Yhdistelmä oli aika passeli vihreälle parsalle, joten päätimme kokeilla sitä valkoiseen parsaan. Sen pähkinäisyys saa kotimaisen tryffelin ja voin maun svengaamaan.

Kuori valkoinen parsa huolellisesti aivan nuppuun saakka, mutta jätä nuppu ehjäksi. Keitä parsaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Sulata tryffelivoita 20-30 g mikrossa, kattilassa, auringossa – ei liikaa ettei tryffeli kypsy. Itse asiassa hieman tahmainen voi on parempaa tähän, joten aivan sulaksi ei voita tarvitse kuumentaa.   

Valkoista parsaa ja tryffelivoita kastikkeeksi

  • 1 paketti valkoista parsaa
  • 20-30 g tryffelivoita
  • suolaa

Viiniksi sopii hyvä, kaunishappoinen riesling. Kokeilimme Devil´s rock rieslingiä (3 l), sekin meni. Viininä sitä en voi suositella: liian ohut, terävä, ulotteeton maku. Viinistä viinin -kasvatteina kokeilimme verkkopalvelussa 3/2 arvosanan saanutta laatikkoviiniä. Tällä kertaa emme olleet hinta–laatu -suhteesta samaa mieltä.

Advertisement

2 thoughts on “Tryffelivoita ja valkoista parsaa

  1. Ihanan näköistä. Parsa on suurta herkkua, ja meillä on alkuun tehnyt valkoinen paremmin kauppansa, mutta nykyään ei enää taideta osata sanoa kumpi on parempaa, vihreä vai valkoinen. Molempi parempi.;) Tryffeleitä olisi kiva joskus päästä kokeilemaan jossain muodossa, mutta ei niitä ole oikein helpolla tarjolla.

    • Molempi parempi! Kotimaisen tryffelin sesonkia saa vielä vähän aikaa odotella eikä näiden sesonki taida oikein kohdata kuin pakastetun tryffelivoin kautta.