Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Unelmien juhannusmenu: possua ja maissikanaa grillissä, Chianti Classicoa ja samppanjaa

maissikana-grilli

Mehevää maissikanaa ja grillattuja latva-artisokkia.

Aattoiltana grillaillaan possun kylkeä ja kasviksia,  juhannuspäivän brunssille savulohisalaattia ja samppanjaa

Jospa tänä juhannuksena ei sada rakeita vaakatasossa. Leppeä kesätuuli suosii veneilyä ja grillailua. Verkoista nousee kolme komeaa ahventa graavikalaksi. Samalla venereissulla saaressa kestitään juhannusvieraita lounaspiknikillä täytetyllä focaccialla.

Saarireissulla tehdään saunavihdat ja keskustellaan vihtojen ja vastojen nimistä. Uimavesi on lämmintä ja vesikoirat nauttivat uimisesta yllin kyllin.

Alkuillan juhannussaunan jälkeen tarkenee hyvin grillailla kylmä siideri kädessä. Mikä olisi aattoillan unelmamenu juomineen? Jos aattona söisi savupaprikalla maustettua possun kylkeä ja säästäisi juhannuspäivän illaksi maissikanan? 

Juhannusaatto: grilliin possun kylkeä

grillikylki

Savulohisalaattia ja samppanjaa brunssille

Kylmäsavulohi, kananmuna ja avokado tuovat ruokaisuutta salaattiin: Porkkana ja erilaiset siemenet ja pähkinät antavat hampaille puuhaa.

Kylmäsavulohta ja kananmuna brunssisalaattiin. Juhannuksena avokadon voisi vaihtaa parsaan ja pähkinät mansikoihin.

Juhannuspäivän brussille keitellään luomumunia savulohisalaattiin, jota versioidaan vaihtamalla avokado parsaan ja pähkinät mansikoihin. Parsapenkistä kerätään viimeiset sadon parsat ja sitten taimet jätetään vahvistumaan. Pellillisestä focacciaa on vielä viipaleet kaikille jäljellä, se maistuu tekeydyttyään vieläkin paremmalta. Brunssia kostuttaa Lasallen samppanja. Ulkosaunaa lämmitellään hiljalleen.

Juhannus jatkuu aurinkoisina grillauskeleinä. Juhannuspäivän illaksi grilliin lentelee maissikanaa ja valkoista parsaa. Aiemmin keitettyjä uusia perunoita maustetaan oliiviöljyllä ja tuoreella rosmariinilla, kietaistaan folioon  ja laitetaan grilliin lämpiämään ja maustumaan. Juomaksi sopii viilennetty kevyt punaviini Sanzeno .

Valkoiset pilvet lipuvat auringon editse hiljaa kesätuulessa. Tilataanko tällainen juhannus vuonna 2013?

 

Vertailu vuoksi: Juhannusmenu 2014 . Ainakin yksi suosikki on sama.

Advertisement

Kommentointi on suljettu.