Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Onkiahven = yhden hengen alkupala

Ahvenfilettä sitrusmarinoituna, Aallon ruisleipää ja tryffelivoita.

Onki veteen ja alkupalaa kalastamaan! Onkikaloja väheksytään aivan turhaan. Muutamasta pikkuahvenesta saa jo tuorettakin tuoreempaa graavikalaa ja mielettömän ihanan makuelämyksen vaikka alkupalaksi. Eikä särkeäkään kannata viskata takaisin järveen. Fileoi, suolaa ja pistä pakastimeen – parin päivän päästä tarjolla on gourmet-tason alkupalaa grillissä paahdetun ruisleivän päällä.

Tämä ohje on kuitenkin mökkikauden ja mökkivieraiden kunniaksi kuudelle hengelle.

  • 10 ahventa
  • suolaa
  • ½ sitruunaa
  • mustapippuria myllystä
  • ruohosipulia, suolaheinää, persiljaa, tilliä tai jotakin vastaava yrttiä
  • yksi ruisleipäviipale per henki
  • voita tai tryffelivoita leivälle

ahvenfileet

Fileoi ahvenet nahattomaksi ja ruodottomaksi. Veistä fileet kolmeen, neljään osaan ja aseta ne tarjoiluastiaan yhteen kerrokseen. Tiristä puolikkaan sitruuna mehu päälle, tai jos tykkäät miedommasta, marinoi valkoviinissä. Ripota suolaa ja mustapippuria päälle. Muhittele makuja jääkaapissa varttin verran  ja nauti hyvän rieslingin , vaikka Gisselbrechin kanssa.

160-grammainen ahven  taipuu hyvin kolmen hengen alkupalaksi.

Advertisement

Kommentointi on suljettu.