Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Grillin kuningas: t-luupihvi

2 kommenttia

t-luupihvi

Ainakin kerran kesässä halajaa mieli t-luupihviä. Lomanavauksen kunniaksi hankin reippaan 800 grammaisen t-luupihvin, riitti hyvin kolmeen pekkaan. Valikoin hartaasti lihatiskillä tasaisen paksua yksilöä, jossa olisi hyvä sisäfilebiitti. Tasaisen paksu kypsyy grillissä mukavasti. Jos oikein ronkelilla päällä olen, etsin pihviä jossa on hieman paksumpi sisäfileen osa. Sisäfilettä tulee ostettua oikeastaan vain tässä muodossa, koska luu takaa maukkauden paremmin kuin luuton file.

T-luupihvit vievät aina muistot toscanalaiseen kylään, jossa on ehkä maailman paras lihakauppa. Kylätien toisella puolen myös aika kiva kalakauppa, joten siihen kylään voisin asettua joskus pidempääkin retriittiin. Lihakaupan tiskillä on hurjan kokoinen chianina -härän fileselkä, josta t-luupihvit leikataan asiakkaan silmien alla. Kauppias pisti meille vielä kaupan päälle antiikkisen cinta senese http://cintasenese.blogspot.fi/ -possurodun ulkofilettä, noin vaan jotta saatte maistaa! Olihan meillä ostoksissa aika paljon herkkuja, kyyhkysiä, parmankinkkua, juustoja – mutta silti aika reilua. Kauppaan on palattua aina kun niillä hoodeilla liikutaan, Brunello di Montalcinon kukkuloiden kulmilla.

T-luupihviä grillissä

Pihvi suolataan vain hetki ennen grillaamista tai grillissä.

Pihvi maustetaan vain hetki ennen grillaamista tai grillissä.

  • 200 g pihviä per ruokailija
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Reipas hiillos varmistaa kauniin rusketuksen pihville. Grillausaika riippuu lihan paksuudesta. Meille maistuu reippaasti punainen pihvi. Tätä yksilöä grillattiin 2 min puoleltaan ja meidän makuun se ehti kypsyä ihan pikkuisen liikaa. Pihvi käännetään heti kun pinnalle alkaa nousta lihasnestettä. Taskulamppu siis valmiiksi käden ulottuville grillin viereen, jos valaistusolosuhteet eivät ole optimaaliset.

Punaiselle pihville sopivia viinejä löytyy myös Toscanasta, joko Montalcinon kukkuloilta brunello tai chianti classico.

Toscanalaisen lihakaupan joukkueessa on tutunkuuloisia pelaajia.

Toscanalaisen lihakaupan joukkueessa on tutunkuuloisia pelaajia. Kuvan laatu on kehno, se on napattu huonossa valossa lihakaupan seinällä roikkuvasta taulusta kännykameralla.

2 thoughts on “Grillin kuningas: t-luupihvi

  1. Aijai.. Nyt on kunnon lihakimpale tirisemässä.. Maistuis mullekin!

  2. Me kerran koetettiin hölmöyttämme tai ujouttamme syödä kaikki oma tuommoinen pihvi ensimmäisellä reissulla toscanalaisessa ravintolassa – kyllähän sitä piti lopulta luovuttaa. Katseltiin sitten ympärillemme ja seurattiin kun isot seurueet jakoivat pihvejä. Perheen isoisä sahasi pihviä ja jakoi ylpeänä paloja ympärilleen. Oppia ikä kaikki 😀