Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Crostini herkkutateista

1 kommentti

herkkutatti-crostini

Kauniin ruskeiksi oliiviöljyssä tiristetyt herkkutatit kootaan grillissä tai uunissa paahdetulle leivälle. Ja vot, siinä on syksyinen alkupala parhaimmillaan.

  • 1-2 pientä kivitattia
  • 2 pientä leipää per ruokailija
  • oliiviöljyä paistamiseen ja leivälle
  • valkosipulia
  • ripaus persiljaa
  • sormisuolaa

Viipaloi herkkutatit ohuiksi. Kuumenna oliiviöljy pannulla, kunnes tatin lisääminen saa aikaa tirinää. Paista tatteja pari minuuttia puoleltaan. Jos haluat säilyttää tatin muodon käännä varovasti lastalla. Aivan yhtä hyvää tulee jos vain pilkot tatit ja paistelet pilkkeet. Mutta koska lauantain tattiflow toi paljon pieniä kivitatteja, oli kiva paistaa ne kauniina tatinmuotoisina viipaleittain.

Leikkaa leivät, lirauta hieman oliiviöljyä leivälle ja paahda ne uunissa grillivastuksen alla tai grillissä hiilillä. Varo, sillä leivät tinkivät kärvähtämään helposti. Kun leivät on paahdettu, hiero puolikkaalla valkosipulin kynnellä kevyesti leipiä molemmilta puolilta.

Nostele tatit leivälle ja nauti kevyen toscanalaisen punaviinin kera.

Mainokset

One thought on “Crostini herkkutateista