Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Rapusalaatti appelsiinikastikkeella

rapusalaatti

Rapusaalis ei aina ole suuri, mutta muutamasta ravusta syntyy raikas salaatti valkoisen persikan keralla. Täplärapujen sijaan voit tietysti käyttää katkarapuja ja tiikerirapuja.

Sitruksinen kastike rakentuu puolikkaan appelsiinin kuoresta ja mehusta, lorauksesta sitruunan mehua ja oliiviöljyä. Tämä salaatti on sopiva kahdelle lounaaksi.

  • 5 keitettyä rapua tai tiikerirapuja
  • salaattisekoitusta vuonankaalista ja punasalaatista
  • 2 porkkanaa
  • 2 valkoista persikkaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 kesäkurpitsan kukkaa
  • puolikas luomuappelsiini
  • sitruuna
  • oliiviöljy
  • persilja
  • mustapippuri
  • maldonsuolaa

Huuhtaise salaatit ja kuivaa ne vaikka pyyhekikalla: salaatti keittiöpyyhkeen keskelle, kulmista kiinni ja muutama reipas pyöräytys. Huuhtele appelsiiniä kuuman veden alla ennen kuoren raastamista, etenkin ellei se ole luomuappelsiini. Raasta puolet kuoresta, pelkkä oranssi pinta, valkoinen osuus on kitkerää. Halkaisen appelsiini ja purista puolikkaan appelsiinin mehu kuppiin. Järjestys kannattaa ollaa tämä, sillä halkaistun appelsiinin raastaminen on muuten sotkuista hommaa – been there, done that!

Mausta kastike oliiviöljyllä, sitruunanmehulla, mustapippurilla, persiljalla ja suolalla. Anna tekeytyä rapujen kuorimisen ajan.

Rapujen kuoren alle kannattaa mennä tehokkaasti. Halkaise pyrstö kahtia, saat pystypalat irti näppärästi ja suolen pois. Napauta saksia varovasti nuijalla tai reippaammin kädellä lappeellaan olevalla veitsen välityksellä, kaivele ravunlihat pois.

Pilko loput ainekset. Olisin laittanut salaattiin avokadoa, mutta sitäpä ei ollut kun tein lounassalaatin hetken inspiraation vallassa. Valkoinen persikka sopi mukavasti salaattiin, ja avokado voisi sopia joko sen sijaan tai miksei myös kaveriksi.

Kokoa salaattipohja ja ripottele rapusten palat päälle ja kaada kastike koko komeuden päälle.

Advertisements

Kommentointi on suljettu.