Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kaniinia ja latva-artisokkaa

9 kommenttia

kaniinia-ja-latva-artisokkaa

Kaksi suosikkiainesta yhdessä! Sydän aivan hypähti kun näin nipun umbrialaisia ohjeita, joissa haudutellaan kaniinia ja latva-artisokkaa lihaliemessä, viinissä tai tomaattikastikkeessa.

Pilko kokonainen kaniini muuten täältä löytyvän ohjeen mukaan, paitsi kyljyksiä ei tällä kertaa tarvitse pilkkoa. Selkäfileet voi jättää satulaksi tai leikata pitkittäin selkärankaa pitkin.

Perkaa kolme latva-artisokkaa, siten että saat pohjan näkyviin ilman partaa ja sitkeitä ulommaisia kuituja. Pilko pienehköiksi paloiksi. Keitä isoja latva-artisokkia 10 minuuttia suolavedessä. Isoissa latviksissa on sen verran emäksisyyttä, etten laittaisi niitä suoraan kaniinin kanssa kypsymään. Pienet latvikset voi laittaa perkauksen jälkeen keittämättä pannulle.

Jauhota pilkotut kaniinin palat, suolaa ja pippuroi. Ruskista palat oliiviöljyssä. Ruskista myös pekoni ja lopuksi valkosipuli. Lisää lihaliemi ja latva-artisokat sekä kirsikkatomaatit, laakerinlehdet ja meirami.

Kypsyttele kannen alla lempeästi poreillen 35-40 minuuttia.

 

Umbrilainen kaniini

    • 1,3 kg kaniini
    • vehnäjauhoja
    • suolaa
    • pippuria
    • ½ pkt pekonia
    • 2-3 valkosipulin kynttä
    • oliiviöljyä
    • 2 laakerinlehteä
    • meiramia
    • 3 latva-artisokkaa
    • 3 dl lihalientä
    • 10 kirsikkatomaattia
    • puolikkaan sitruunan mehu  tai  1 dl valkoviini

Viiniksi sopii kevyt Valpolicella tai Chianti.

Mainokset

9 thoughts on “Kaniinia ja latva-artisokkaa

  1. Auhh, pupun syönti sattuu!! Artisokat ovat kyllä namia ;).

    • Luimupupu, symppaan kyllä asemaasi!! Mutta olen pahoillani, mitään en voi tälle kaniiniruokien himolle. Kaniini on vienyt kielen mennessään, se on niin ihanaa!

  2. Oi, nam ! Jos vaikka ens viikonloppuna kaniostoksille siis 🙂

    • On kyllä kiva, että kaniinia saa nykyään kaupoista täällä Pohjolassakin, ei ole vain etelän kulinaristien herkkua!

  3. Saako teidän kulmilta kania muuten kuin vakuumipussissa? Täällä on pussikania, oisko Ranskasta tuotua, aina välillä, mutta en ole testannut..

  4. Ranskalaista vakuumiin pakattua tämäkin, mutta en moittisi makua. Joskus on saanut riistaisemman makuista belgialaista, mutta pidän enemmän tästä ranskalaisesta versiosta.

  5. Hyvän näköinen resepti! Huomasin että Chef Wotkin’s myy pakastekaniinia ja se on ollut things-to-do listalla sen jälkeen.

    • Kannattaa kyllä kokeilla. Tampereella on ollut hämmentävän hyvin saatavana tuoretta, vakuumiin pakattua ranskalaista kaniinia. Mutta eihän pakastaminen sitä mihinkään muuta. Ei kun kokeilemaan!