Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Anna äänesi lempeästi kypsennetylle lohelle ja kotimaiselle tryffelille!

8 kommenttia

tryffelilohi1

Tryffelilohi osallistuu pohjoismaiseen reseptikilpailuun. Kisassa etsitään tuoreista kauden raaka-aineista tehtyä kiinnostavaa, oivaltavaa ja uutta luovaa ohjetta. Kilpailun päätuomarina toimii Strömsöstäkin tuttu Michael Björklund.

Olisipa komeaa päästä tarjoamaan tryffelilohta Björklundille, saati maistelemaan päävoittoa, Chileen Cono Surin tilalle. No, siitä haaveillessa maistellaan tryffelilohta Cono Surin Pinot Noir –rypäleestä valmistetun Bicicletan kanssa.

Suosikkia voi äänestää 16.10.2013 saakka.

Lempeää tryffelilohtalohi-tryffeleilla

Lohi kantaa kauniisti suomalaisen tryffelin aromeja. Kun lohen kypsentää uunissa miedolla lämmöllä tryffeleiden kera, tryffelin aromit korostuvat entisestään. Lohesta tulee juuri sopivan kypsää ja tryffelit maustavat kalan ihanasti. Lohi ui lautaselle palsternakkapyreen päälle, balsamico-punajuurten ja karamellisoitujen omenalohkojen seuraksi.

 • 600 g lohta
 • 10 g tryffeliä
 • ripaus maldonsuolaa
 • mustapippuria

Käytä sushi-laatuista, tuoretta lohta.

Lämmitä uuni 65 asteeseen. Viipaloi kotimaista villitryffeliä ohuiksi viipaleiksi.

Poista lohifileestä nahka. Parasta ja tasakypsää tulee, kun leikkaat fileen paksuimmasta kohdasta samankokoiset annospalat. Käytä ohuemmat vatsapalat vaikka lohisoppaan. Nahan voi paahtaa joko uunissa tai pannulla rapeaksi ja käyttää tuomaan rakennetta annokseen.

Leikkaa tuorekelmusta levy kullekin lohipalalle. Ripottele kelmulle vähän Maldon -suolaa ja mustapippuria, aseta lohipala mausteiden päälle. Mausta myös lohen pinta suolalla ja mustapippurilla. Asettele lopuksi tryffelilastut.

Taittele kelmu kunkin lohipalan päälle ja nosta uunivuokaan. Laita uunin lämpömittari kalan paksuimpaan kohtaan. Kala on kypsää kun sen sisälämpö on 42 astetta. Kypsennysaika on lohen paksuudesta riippuen noin 30 – 40 minuuttia. Paistoaika lyhenee, jos lohifileen antaa lämmetä huoneenlämmössä ennen paistamista.

Annoksen lisukkeet

Karamellisoidut omenaviipaleet

Balsamico-punajuuret

Tryffelivoilla maustettu palsternakkapyree

Kokoa annos lämpimälle lautaselle. Pohjalle ensin reilu ruokalusikallinen palsternakkapyreetä, vetäise lusikalla pyreetä vanaksi. Nosta lohi varovasti osittain palsternakan päälle. Lisää lautaselle karamellisoidut omenaviipaleet ja balsamicolla maustetut punajuuret.

Lempästi kypsennetyn lohen ja lisukkeiden kanssa sopii elegantisti kevyen marjaisa ja raikkaan hapokas Cono Sur Bicicleta Pinot Noir. Lohen kypsyyden kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä jos se ehtii kypsyä yli 41-42 asteen alkavat lohen valkuaiset koaguloitua, eikä viini enää toimi niin hyvin. Kasvisten maut höystävät makumaailmaa viinin kanssa ja ylevöittävät lempeän tryffelilohen makua joka haukkauksella.

Äänestä Ripaus tryffeliä Lempeää tryffelilohta!

Advertisement

8 thoughts on “Anna äänesi lempeästi kypsennetylle lohelle ja kotimaiselle tryffelille!

 1. Hyvältä kuulostaa sinunkin annoksesi! Onnea kisaan!

  • Kiitoksia, hauskaa oli matsata kalaa ja viiniä yksiin! Samoin sinne!

 2. Ihanalta kuulostaa ! Onnea kisaan ja äänestän 🙂

 3. Herkullinen annos! Onnea kisaan! 🙂

  • Kiitoksia paljon! Kova on taso, mutta hauskaa on olla ekaa kertaa mukana! Onnea myös sinne puolen Näsijärveä!

 4. Tuo tryffeli on niin ihanaa ylellisyyttä, nam. Käväisin äänestämässä ohjettasi ja pidän sinulle peukkuja! Onnea kisaan.

  • Suuret kiitokset!! On tää jännää ensikertalaiselle. Paras palkinto jo pelkkä osallistuminen 🙂