Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Uunissa paahdettuja punajuuria ja balsamicoa

Balsamicolla maustetut punajuuret tuovat tryffeliloheen mukavasti happoa ja makeutta lisukkeena.balsamico-punajuuri

  • 4 pientä punajuurta
  • 1,5 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ rlk oliiviöljyä

Kuori punajuuret ja pilko ne pieniksi lohkoiksi. Mausta oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda punajuuria reilu puoli tuntia 225 asteessa, välillä käännellen. Punajuuret ovat valmiita, kun pinta on hieman rapea, mutta juures on sisältä vielä mukavan mehevä. Mausta lopuksi balsamicolla.

Jos valmistat paahdettuja punajuuria lempeän tryffelilohen seuraksi, paahda punajuuret annokseen joko toisessa uunissa tai sitten hyvissä ajoin etukäteen, jotta uuni ehtii jäähtyä lohta varten.

Hyvän balsamicon hapot toimivat yllättäen hienosti Cono Surin Bicicleta Pinot Noirin kanssa, etenkin kun lautasella on palsternakkapyrettä, tryffelilohta ja karamellisoituja omenalohkoja.

Mainokset

Kommentointi on suljettu.