Peruna-porkkanasosekeitto on syksyn ja melkein minkä tahansa vuodenajan klassikko. Nostimme kasvimaalta viimeiset porkkanat perunoiden kera pataan porisemaan. Meillä surahtaa usein sosekeittoa viikonlopun lounaaksi. Tällä kertaa sosekeitto on ihan juhlaruokaa, koska siihen lorautetaan kermaa ja lumpsautetaan tryffelivoisilmä.
- 8 perunaa
- 3 porkkanaa
- 1 dl kermaa
- 1 tl tryffelivoita per lautanen
- suolaa
- mustapippuria
Kuori, pilko ja keitä kasvikset tiukassa suolatussa vedessä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lorauta kerma joukkoon. Oranssia kermaa sen ei tarvitse olla, riittää hyvin vähärasvainen, mutta makunsa kullakin. Kiehauta nopeasti keitto, että kermakin kuumenee. Tarkista suola ja pyöräytä vielä ripaus mustapippuria pinnalle.
Jokaisen lautaselle lumpsautetaan tryffelivoita voisilmäksi. Tarjoillaan ruisleivän kera.
7.10.2013 20:02
Tryffelivoi kuulostaa niin taivaalliselta ! Ihana keitto 🙂
7.10.2013 21:14
Kaiken herkuttelun keskellä täytyy välillä vähän keventää ja syödä arkisemmin – välillä silkkaa sosekeittoa ilman tryffelivoita 😉