Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Astetta jalompi kasvissosekeitto tryffelillä

2 kommenttia

Porkkana-peruna-tryffelivoi

Peruna-porkkanasosekeitto on syksyn ja melkein minkä tahansa vuodenajan klassikko. Nostimme kasvimaalta viimeiset porkkanat perunoiden kera pataan porisemaan. Meillä surahtaa usein sosekeittoa viikonlopun lounaaksi. Tällä kertaa sosekeitto on ihan juhlaruokaa, koska siihen lorautetaan kermaa ja lumpsautetaan tryffelivoisilmä.

  • 8 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl tryffelivoita per lautanen
  • suolaa
  • mustapippuria

porkkanakeitto

Kuori, pilko ja keitä kasvikset tiukassa suolatussa vedessä. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lorauta kerma joukkoon. Oranssia kermaa sen ei tarvitse olla, riittää hyvin vähärasvainen, mutta makunsa kullakin. Kiehauta nopeasti keitto, että kermakin kuumenee. Tarkista suola ja pyöräytä vielä ripaus mustapippuria pinnalle.

Jokaisen lautaselle lumpsautetaan tryffelivoita voisilmäksi. Tarjoillaan ruisleivän kera.

2 thoughts on “Astetta jalompi kasvissosekeitto tryffelillä

  1. Tryffelivoi kuulostaa niin taivaalliselta ! Ihana keitto 🙂

    • Kaiken herkuttelun keskellä täytyy välillä vähän keventää ja syödä arkisemmin – välillä silkkaa sosekeittoa ilman tryffelivoita 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.