Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Peuran paahtopaistia belugalinseillä ja paksoikaalilla

1 kommentti

peuraa-belugalinsseilla-ja-paksoilla

Viikonlopun peurapaistista jäi tarjottavaa pitkin viikkoa sekä leikkeleinä leivälle että salaattina. Viimeiset jämät saavat arvoisensa kohtelun lämpimänä belugasalaattina, joka on höystetty höyrytetyllä ja paistetulla paksoi-kaalilla. Paksoi on ainut uusi raaka-aine, kaikki muu on kierrätettyä.

  • peuran paahtopaistia
  • keitettyjä beluga-linssejä
  • paksoi-kaali
  • parsaa
  • valkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria

Huuhtele kaali, leikkaa vihreät lehdet pois. Aseta kaalin valkoiset osat siivilään kiehuvan vesikattilan ylle ja peitä kannella. Höyrytä noin 10 min.

Pilko vihreät lehdet noin tuuman suikaleiksi. Pilko valkosipuli. Lämmitä paistinpannu ja paista valkosipulia nopeasti kuumassa öljyssä, lisää kaali, paista hetki ja lisää belugalinssit. Lämmitä ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Paahtopaisti on hyvää kylmänäkin, mutta hieman miellyttävämmän makuelämyksen saa lämmittämällä sitä hetken uunissa grillivastuksen alla. Tarkoitus ei siis ole kypsentää paistiviipaleita, vaan nostaa lämpö noin 35-40 asteeseen, jolloin lihan maku pääsee paremmin esiin. Kuumassa uunissa tämä vaatii vain muutaman minuutin, joten ole tarkkana.

Havikkiviikko_logo_original_orange_RGB

Advertisements

One thought on “Peuran paahtopaistia belugalinseillä ja paksoikaalilla

  1. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta