Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Oodi grillibroilerille

13 kommenttia

Grillibroileri

Grillibroileri taipuu moneen ruokaa eikä hävikkiä juuri jää.

Grillibroileri on pelastanut perheemme monelta nälkähepulilta remontin, työputken ja tai muuten vaan hässäkän keskellä. Samasta broilerista saa kolme ruokaa, useampiakin vaihtoehtoja löytyy. Hävikkiä ei juuri synny, herkkua monenmoista sen sijaan, eikä varsinaista suunnittelua tarvitse.

Suoraan kaupan foliosta höyryävän kuumasta grillibroilerista saa pikaisen lämpimän lisukkeen salaattiin tai hätäisimmälle vain koiven lautaselle. Seuraavana päivänä lopusta broilerista valmistuu pastakastike tai kanakeitto. Tai vaikka yksinkertainen couscous. Lopuksi luut kannattaa keittää liemeksi, josta saa aikaiseksi maukkaan risoton tai tortelliniliemen.

Grillibroilerisalaattibroilerisalaatti

  • 2 grillibroilerin rintafilettä
  • 2 dl keitettyä pastaa
  • salaattia
  • avokado
  • pähkinäsiemensekoitusta
  • tomaattia
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria

 Mandariinikastike

  • mandariinin mehu
  • oliiviöljyä
  • sitruunaa
  • mustapippuria
  • oreganoa tai muuta yrittiä
  • sokeria

Broileri on myös mitä ristiriitaisin ruoka-aines. Pahimmillaan se on sahajauhon makuista. Olenpa saanut marketista raakaakin grillattua broileria (yäh!). Parhaan makuista grillattua sai ennen Tampereen Stockmannin remonttia Herkusta jyväbroilerina. Toivottavasti se palvelu vielä palaa remontin jälkeen.

Uusin ristiriitaisen fiiliksen aiheuttaja oli uutinen eurooppalaisten broilereiden antibioottikuormasta. Antibioottikuurien määrä tipusilla jo vaikuttaa syöjiin, sairaalabakteerit saattavat yleistyä juuri ruoan kautta saaduista antibiooteista. Suomalaiset broilerit eivät tällä tietoa kuureja saa, joten ehkä pitäisi suosia suomalaista sahajauhobroileria eurooppalaisen maissikanan sijaan…?

Lisää tätä pohdintaa löytyy täältä https://ripaustryffelia.wordpress.com/2013/05/23/maissikanaa-grillista-ja-laatua-kaupasta/.

Havikkiviikko_logo_original_orange_RGB

Advertisement

13 thoughts on “Oodi grillibroilerille

  1. Veit sanat suustani!

  2. Hyvä, ettei kuinkaan grillibroitsun koipea ;). Tykätäänkö sielläkin grillibroilerin monikäyttöisyydestä?

    • Tykätään. Lisäksi se on mulle mionella lailla nostalginen lapsuudesta ja nuoruudesta. Aina vaan maistuu.

  3. Grillibroiskuun meilläkin luotetaan nälkähepulin välttämiseksi 🙂

    • Nälkähepuli on paha, silloin tulee tehtyä hepulipäätöksiä ellei ennakoi tilanteen tuloa 😉

  4. Voin yhtyä oodiin ja juuri samoista syistä 🙂

  5. Rupesikin kummasti tekemään mieli grillibroileria. 😉

    • Siihen kyllä iskee joskus oikein mielihalu, vaikka useimmiten se on viimeinen hätäresurssi 😉

  6. Empäs ole koskaan tullut ajatelleeksi että noita kaupan grillibroiskuja voisi oikeasti joskus vaikka ostaakkin 😀 Välillä ohi kävellessä tulee katsottua että näytää herkuuliselta mutta tiskiin on jäänyt. Pitää korjata asia .

    • Scouttaa ensin missä on hyvänlaatusia! Laatu voi vaihdella paljon, mutta hyvät pelastaa haasteellisen päivän 😉

  7. Meillä grillibroileri on usein puoliksi syöty ennen kuin ehdin jalostamaan siitä jotain nopeaa 🙂 Vietettiin mieheni kanssa joskus joulua Madeiralla. Lähdettiin ”joulupäivälliselle” jonnekkin todella korkealle. Lopulta ostettiin kojusta grillibroileri ja juostiin se kainalossa alamäkeä kämpille. Matkalla iski niin armoton himo että piti istua ja syödä se. Vaikka se olikin kaikkea muuta kun rauhallinen jouluateria niin oli se herkullista siinä tilanteessa 🙂