Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Yksinkertainen couscous

Jätä kommentti

Couscous

Värikäs kana-kasvis couscous on helppo lounas tai illallinen

Lukion puolessavälissä olen alkanut pikkuhiljaa miettiä, mitä sitä sitten syö, kun ei ole enää vanhempien sapuskojen äärellä. Samalla kun keräilen korvan taakse herkkureseptejä, poimin myös nopeita, helppoja ja halpoja aterioita yksinkertaisista raaka-aineista. Yksi suosikkini on couscous.

Kymmenessä minuutissa koulun jälkeen saa parilla yrtillä, kasviksilla tai vaikka ylijääneellä grillibroilerilla kätevän lounaan. Couscous kantaa hyvin monia erilaisia makuja. Paketissa on yleensä merkitty sopivat mittasuhteet, mutta lähtökohtaisesti couscousia tarvitaan noin desi per syöjä, ja vettä samassa suhteessa ja rapiat päälle.

2 hengen kana-kasvis couscous

  • 2dl Couscousia
  • n. 2,5dl vettä
  • yksi porkkana
  • puolikas paprika
  • n. 2cm pätkä purjoa
  • 2 grillibroilerin koipea
  • 1 valkosipulinkynsi
  • peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
  • 1tl juustokuminaa murskattuna
  • 1tl kurkumaa
  • suolaa
  • öljyä
  • nokare voita

Vesi kannattaa keittää mieluummin leveällä pannulla kuin kattilassa, suolan ja öljytilkan kanssa. Kun vesi kiehuu, ota pannu pois levyltä tai laita alhaiselle lämmölle. Lisää couscous. Laita kansi päälle ja jätä kypsymään n. viideksi minuutiksi kunnes se on pehmennyt.

Kuumenna toisella pannulla öljy, ja lisää pilkottu valkosipuli ja inkivääri. Anna paistua hetki ja lisää kasvikset ja niiden päälle ripaus suolaa. Laita kana pannulle lämpiämään ja lisää lopuksi juustokumina.

Kun couscous on kypsynyt, laita pannulle ruokalusikallinen voita ja raavi jyvät irtonaisiksi haarukalla. Heitä sekaan kana ja kasvikset, lisää kurkumaa maun mukaan, sekoita ja nauti.

Yksinkertaisimmillaan keitetyn couscousin sekaan voi heittää pelkkiä yrttejä, vaikka basilikaa, minttua tai korianteria. Täyttävän kasvisruuan saa tästä samasta ohjeesta jättämällä kanan pois, ja lihansyöjä voi varioida kanan miksi tahansa lihanpaloiksi. Herkullista myös lisukkeena sellaisenaan, ja seuraavana päivänä salaatissa.

Tällaisena couscousia meillä syödään, alunperin blankona lisukkeena ja sittemmin sekaan on heitetty sitä sun tätä. Joskus olisi hauska maistaa alkuperäisversioita aidoilla mauilla.

Couscous2

Mitä kaapista löytyy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.