Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Purjoperunakeitto ja sipsejä perunankuorista

purjoperunakeitto

Klassinen purjoperunakeitto on maukas ja nopea arkiruoka. Hauskan lisän saat käyttämällä perunankuoret mukaan! Valitse kauniita, hyväkuorisia perunoita. Perunankuoret ovat superherkkua, jos vähän dippaat niitä friteerausöljyyn.

Purjoperunakeitto

  • 8 isoa, hyväkuorista perunaa
  • 1/2 purjo
  • mustapippuria

Pese perunat hyvin ja kuori. Jätä perunankuoret kylmään veteen likoamaan. Näin saadaan ylimääräinen tärkkelys pois.

Pilko perunat ja purjosta valkoinen osa kiehuvaan suolattuun veteen. Vettä on hyvä olla sen verran, että selkeästi perunat peittyvät. Keitä kasvikset kypsäksi ja kaada ylimääräinen vesi talteen erilliseen kulhoon (siltä varalta, että keitto kaipaa lisää nestettä ollakseen keittoa eikä muusia). Surauta keitto samettisen pehmeäksi sauvasekoittimella. Tarkista maut. Rouhaisu mustapippuria pinnalle voi tehdä hyvää. Nokare voita tai tryffelivoita maustaa keittoa mukavasti.

perunankuorisipsit

Perunankuorisipsit

  • perunankuoret
  • 1 litra auringonkukkaöljyä
  • Maldon -suolaa

Valuta ja kuivaa perunakuoret salaattilingossa tai pyyhkeestä improvisoidussa salaattilingossa (jämäkkä ote pyyhkeen nurkista, pyyhe pään päälle ja lassoliike). Kuumenna kasviöljy isossa kattilassa ja tarkista kuumuus. Öljyn pitää olla kuumaa, että perunasipsit eivät ime itseensä liikaa rasvaa.  Kun vaalea leivän pala ruskistuu noin 60 sekunnissa, öljy on riittävän kuumaa. Nosta kuivatut perunankuoret kuumaan öljyn ja paista noin minuutin ajan, nosta reikäkauhalla pois öljystä ja valuta talouspaperin tai pyyhkeen päällä. Lämmitä öljy uudelleen kuumaksi ja paista vielä 20 -30 sekuntia, kunnes sipsit saavat hyvän värin. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle. Suolaa Maldon -suolalla omassa kulhossaan.

Annostele keitto lautaselle tai pikkukulhoihin ja ripsauta perunankuoret lautasen reunalle. Nauti kuumana.

Kuorisipsit toimivat myös hyvänä naposteluruokana tai iltapalana tai vaikka tuomaan perunamuusiin rapeutta.

Advertisement

Kommentointi on suljettu.