Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Blogi 1 v – lintuhaasteen palkinnoksi tryffelisuolaa

19 kommenttia

tryffelisuolaa2

Skumppaa ja kaviaaria! Blogi täyttää tänään vuoden. Kokonaisen!! No, säästämme skumpat viikonloppuun ja juhlimme julkaisemalla lintuhaasteen. Mikä on paras lintuohjeesi? Broileria, metsoa, kanaa, lehtokurppaa, sorsaa, strutsia?

Linkkaa ohje 8.12. mennessä kommenttikenttään ja osallistut haasteeseen, jonka palkintona on purkillinen tryffelisuolaa.

Ennen blogin perustamista pohdimme usean vuoden ajan kaikenlaisen ruokailmaisun vaihtoehtoja. Tekisikö sitä keittokirjan? Ei sentään, ostaisiko sitä joku? Ehkä sittenkin liian työlästä! Ajatus kiteytyi, blogin konsepti tarkentui ja perustamisen tekniset haasteetkin saatiin selätettyä.

Vuosi on nyt haisteltu blogimaailmaa ja kivaa on ollut! Blogistanian virtuaaliruokalan nurkkauksesta on löytynyt paljon samoista asioista eli laadukkaasta kotiruoasta, ravintoloista ja ruoan ja viinin yhdistämisestä kiinnostuneita muita bloggaajia. Pienessä tamperelaisten ruokabloggaajien tapaamisessakin on jo käyty. Kameran käyttö, ruokakuvaus ja tämä valoisa vuodenaika haastavat kuvaajaa sitä enemmän mitä siitä puuhasta oppii…

Lukijoitakin on löytynyt huikean paljon, ennakko-odotuksiin nähden.  Matkalle on mahtunut yksi ihan viralliseen kilpailuun osallistuminen eli Cono Sur –reseptikilpailuun Lempeää lohta tryffelillä – huh, onpa muuten työläs rasti kehitellä tiukkoihin raameihin ohje. Silloin lähdettiin vähän soitellen sotaan, mutta ensi kerraksi viisastuneena – kannattaa varata tarpeeksi aikaa tai jättää väliin.

Parasta aikaa on menossa kaksi hauskaa haastekisaa. Käy äänestämässä riistahaasteessa:

Punertavaa peuranpaistia tai Renesanssisorsaa Onko nälkä –blogissa

sekä

Pataruokahaasteessa Nyhtöhirveä mäntykastikkeella Grillataan ja Chillataan –blogissa.

Hyvien, laadukkaiden ainesten ja lähellä kasvavan ruoan konsepti oli Ripaus tryffeliä -blogin lähtökohta. Tiukkapipoisuutta välttäen, mutta periaatteella. On ollut ilo jakaa onnistumiset (tai syödä hiljakseen kuvauksissa jäähtyneet, vähemmän onnistuneet intoilut). Seuraavaksi haluamme jakaa parhaalle lintureseptille tryffelisuolaa joulupöytään. Linkkaa kommenttikenttään 8.12. mennessä linkki parhaaseen lintureseptiisi!

tryffelisuola1

Suolan (50 g) olemme itse valmistaneet yhdistämällä Maldonsuolaa ja meidän itse kaivamia, tamperelaisia villitryffeleitä.

Advertisement

19 thoughts on “Blogi 1 v – lintuhaasteen palkinnoksi tryffelisuolaa

 1. Isosti onnea 1-vuotiaalle ja kirjoittamisintoa tuleville vuosille. Lisäksi lähetän tietysti rapsutuksia tryffelinnuuskijoille!

 2. Onnea yksivuotiaalle!:)

  • Kiitokset! Jos koiran iän mukaan ottaisi kertoimen, olisi blogi nyt ekaluokkalainen, juuri on opittu lukemaan ja kirjoittamaan 😉

 3. Onnittelut merkkipäivän johdosta! 🙂 Minun blogillani on samainen merkkipäivä tammikuussa.
  Haaste olisi houkutteleva, mutta voi tehdä tiukkaa ehdinkö osallistua – palaan kotiin ulkomailta 6.12. 😛 Toivottavasti saat paljon kivoja kandidaatteja!

  • Suuret kiitokset, mukavaa että meitä uusiakin on! Ei haittaa, vaikka ohje olisi jo aiemmin julkaistu, tässä haasteessa ei ole niin tiukat säännöt 😉 Hauskaa matkaa, ihan paras vuodenaika reissata!

   • Aa okei! Pitääkin vähän tonkia arkistoja, linnut ovat kyllä jostain syystä olleet vähän vähemmällä huomiolla… Palaan itseasiassakoko syksyn ulkomaankomennukselta, mutta sekös vasta hauskaa on. 😉

   • Tahtoo kanssa ulkomaankomennukselle! Lintu on tässä käsitetty laajasti, ihan perusbroileri lasketaan kanssa. Olisi kiva saada vinkkejä miten broilerista saa hyvää. Ja mikä ettei metso-ohjeitakin, jos joskus tulisi vastaan (kauppahallissa tai pakastealtaassa;).

 4. Isot onnitteluhalit 1-vuotiaalle ! 🙂 Omani taitaa täyttää joskus näillä nurkilla 1/2 vuotta, pikkunen se vielä onkin 😀

  • Kiitos kovasti! Äkkiä tuo aika onkin mennyt, ihan humauksessa kaikenmoisen ruokahäärimisen kanssa!

 5. Onnittelut 1-vuotiaalle ja kiitos ihanista ja inspiroivista ohjeista!

  • Kiitoksia! Hauska kuulla, että täältä löytyy inspiraatiota!

 6. Ehdin kuin ehdinkin kokkailla vielä lintua: broileria comté-rakuunakastikkeessa ja paahdettuja balsamicoruusukaaleja. Meni kerralla meidän linturuokasuosikkien kärkeen. 🙂
  http://ssiiri.wordpress.com/2013/12/08/broileria-comte-rakuunakastikkeessa-ja-paahdettuja-balsamicoruusukaaleja/

  • Ihanan näköinen ohje, kiitos siitä! Comtea, nam!

  • Onnea Siirille, mahtavalle lintuhaasteen voittajalle! Toki osanotto haasteeseen ei ollut järin kiihkeää, mutta se ei suinkaan vähennä Siirin voiton glamouria, pikemminkin päinvastoin! Kiitos osallistumisesta! Tryffelisuola lähtee postissa kohti Pilkettä-blogia.

   • Jee, eipä haalista minunkaan riemuani! Palkinto on aivan mahtava, voit uskoa että tästä alkaakin nyt armoton reseptien selailu. 😉