Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Puoli maailmaa valloitettu tahattomalla huumorilla

2 kommenttia

maailmankartta

Suomalaisia asuu todella melkein joka kolkassa maailmaa! Ja he kaikki vielä seuraavat suomalaisia ruokablogeja!? Vuoden ajan bloggaamiseen ja wordpressin kävijätilastointiin tutustuessa olemme aina ilahtuneita kun jokin uusi maa on ilmestynyt kartalle. WordPress –blogialusta siis ilmaisee kävijän maan myös visuaalisesti maailmankartalla.

Mutta miksi Grönlanti ei kuulu WordPressin mukana Tanskaan?!? Iso valkoinen alue mollottaa kartalla vaikka Tanskasta on kävijöitä ihan taajaan. Huippuvuoretkaan ei siis Norjaan? Kuuluuhan Novaja Zemljakiin Venäjään. Höh!

Kävijäseuranta kertoo myös millaisten linkkien kautta blogiin tullaan. Ihmettelin google.ru –päätteistä linkkiä ja kas mitä sieltä löytyikään. Google.ru -palvelun kääntämä englanninkielinen versio Nyhtöhirvestä. Kuten kuvastakin näkyy, käännös ei ollut aivan täydellinen. Pari kolme haasteellista sanaa oli käännösautomaatilta jäänyt kääntämättä.

googlekaantajan-saldoa

Selittääköhän tuo Googlen aulis palvelu osan maailmanvalloituksesta? Australiasta tulleet kävijät eivät olekaan suomalaisia ekspantteja vaan googlekäännöksen ohjaamia kävijöitä? Mikähän mahtaa olla käyttäjäkokemus kun puolet sanoista on suomeksi tai käännös päin prinkkalaa? Aika veikeitä käännöksiä:

Slow down the lamb in red wine

Elk deer good soup or soup

The rabbit is the hunter´s way

Pasta Bolognese simmering long and hard

Tahaton komiikka naurattaa, mutta toisaalta tuntuu hieman kiusalliselta. Miten  bloggaaja pääsee sanomaan, että en minä olen niin possu että tuottaisin tuollaista tekstiä englanniksi? Tai taso voisikin olla juuri tuota, mutta koska epäilen sitä, en bloggaakaan englanniksi vaikka tavoittaisin ziljoona kertaa enemmän lukijoita.

A Touch of Truffel, please with my apologies, the blog käännetty for you by The Google.

2 thoughts on “Puoli maailmaa valloitettu tahattomalla huumorilla

 1. Onnea yksivuotiaalle.
  En halua olla ilonpilaaja noiden kävijätilastojen kanssa, mutta ensin kannattaa vähentää kävijöistä kaikki spämmirobottien tekemät klikkaukset ennen kuin alkaa tekemään mitään johtopäätöksiä suomalaisen ruokablogin kiinnostavuudesta ulkomailla. Yhtäkkiset 25 klikkausta jostain USA:sta on aika usein se 25 klikkausta vampirestatin spämmirobotista. Lisäksi monet käyttävät ulkomaisia servereitä, niinkun tämäkin posti näyttää tulevan Sveitsistä mutta ihan Suomessa tätä kirjoittelen.
  Muun muassa täällä on keskusteltu suomeksi tästä aiheesta, spämmiroboteista http://aittatonttu.blogspot.fi/2013/06/liikenteen-vaarentajia-blogsratingpw-ja.html

  • Juu, ja loputkin ulkomaisista vieraista ovat käännösrobottien harhauttamia ja laatublogista ilahtuneita;) Joten se siitä maailmanvalloituksesta.

   Pitääpä seurailla noita robottiosoitteita sillä silmällä. WordPressin tilaistointikikkare ei näytä kumpaakaan osoitetta, mutta ainahan spämmääjät uusia keksivät. Onkohan kaikki tämän maailman luovat kyvyt rekrytoitu spämmimarkkinoinnin alalle?

   Kiitoksia onnitteluista!