Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Unelmien vaihtoehtoinen joulumenu

6 kommenttia

Jouluun on jo valmistauduttava [jos ei halua syödä jouluruokaa, vol 2]

kdsflkas

Hirven lapa odottaa jo pakastimessa pääsyään jouluaaton päävieraaksi (lautaselle).

Meidän joulupöydässä on kaikkea herkullista ja hyvää, mutta ei perinteistä suomalaista jouluruokaa, paitsi kenties graavikalaa.

Siksipä jouluherkut pitää hankkia ajoissa, koska joulun alla kauppahallikin pursuaa kinkkua ja kalkkunaa, lähestulkoon pelkästään. Hirvenlapa on jo ostettu pakastimeen. Mäntykastike on niin herkullista, että nyhtöhirvi mäntykastikkeessa on ansainnut paikkansa joulupöydässä. Sokokselle pitäisi tulla myös kaniinia ennen joulua.

Kaikki kunnia suomalaiselle jouluruoalle ja perinneruoille, mutta meillä syödään juhlan kunniaksi sitä mikä on mielestämme herkullisinta.

Tällaisista ohjeista meidän joulunpyhien menu voisi olla tehty.

Jouluaatto

Kylmasavuhauki

Ohuenohutta kylmäsavustettua haukea.

Graavattua lohta, kylmäsavuhaukea  ja suolasiikaa, ripaus muikunmätiä

Rieslingissä marinoitua siikaa ja kuhaa

10 tunnin saaristolaisleipää ja tryffelivoita

Juomaksi Ermel Riesling Granc Cru Rosacker tai shampanjaa

Jatkoon

tryffelijuurekset

Porkkanat ja palsternakat myhäilevät tryffelivoin ja tryffelihunajan maustamina.

Hirveä mäntykastikkeessa

Selleri-perunamuussia

Tryffeliporkkanoita ja –palsternakkoja

Raikasta salaattia

Juomaksi Pisonin Sarica Rosso

Joulupäiväksi karamellisoitunutta kaniinia pancettalla

Alkuun

Ruisnappeja, tryffelivoita ja kylmäsavutettua lohta

Riesling reserve

kanimuhii

Kaniini karamellisoituu pancetan kanssa.

Jatkoon

Kaniinia pancetan kera

Kullankeltaista polentaa

Punajuuria balsamicolla

Raikasta salaattia

Candiallen Chianti Classico

Tapaninpäivänä merelle vai vuoristoon?

Alkuun

Kampasimpukoita ja jättirapuja ja mustatorvisieniä

Pinot Gris

Pääruoaksi

karitsanpotkaa2

Karitsanpotka muhii punaviinisssä mielellään pitkään ja hartaasti.

Hidasta karitsanpotkaa punaviinissä

Vai olisiko sittenkin kokonaan merellinen tapaninpäivä: Mustekalapastaa chilisellä tomaattikastikkeella. Täytyy vielä makustella!

Vuosi sitten maistui ankkaa viikunakastikkeessa, kevätkananpoikaa grillattuna ja vuoristopaimenen karitsaa. Nämäkin ovat hyviä herkkuja siitäkin syytä, ettei pakastaminen haittaa lainkaan.

Advertisement

6 thoughts on “Unelmien vaihtoehtoinen joulumenu

  1. Ei kuulosta hullummalta (paitsi että pupun jätän väliin eettisistä syistä…). Tunnustan, en ole suuri laatikko-kinkku-rosollifani. Yhdyn kommenttiisi ”Kaikki kunnia suomalaiselle jouluruoalle ja perinneruoille, mutta meillä syödään juhlan kunniaksi sitä mikä on mielestämme herkullisinta.”

    • Luimupupu, ymmärrän täysin eettisen perustelusi! Jouluna voi syödä vaikka kuusta, jos se maistuu. Meillä syödään mäntyä 😉

  2. Jotenkin tänä vuonna ei ole innostusta perinteisiin jouluruokiin. Tästä sainkin pari hyvää ideaa, saa nähdä mitä päätyy pöytään asti aattona.

    • Kiitos, hienoa jos jokin idea kimposi! Juhlaruokaa on juuri se mikä maistuu parhaimmalle, jouluna ja juhannuksena ;)!

  3. Aaaaah… Mä haluan teidän joulupöytään!!

    (pst. Ihania noi lumihiutaleet!)

    • Meidän joulupöydässä on vahva italialainen vivahde 😉 Pääasia, ettei tartte syödä sahajauho-suolaruisku -kinkkua. Kinkkuhan voi olla hyvääkin, mutta joulupöydässä söisin mieluummin vaikka Arista alla fiorentinaa.

      Pyörin epätoivoissani tuolla wordpressin asetuksissa ja widgeteissä koessani saada lisättyä blogloving´ -sovelluksen ja sieltähän tuli vastaan lumihiutaleita – takuuvarma valkoinen joulu :D.