Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Mustatorvisieniä, kampasimpukoita ja jättirapuja

3 kommenttia

torvisienikampa

Ohjetta on varioitu ja kokeiltu pelkällä kampasimpukalla, mutta ihan parasta on sienen, kampasimpukan ja makean ison rapusen yhdistelmä. Tällä kesäisellä lautasella on vähän liioiteltu torvisienen osuutta.

Mustatorvisienen hieman makea maku toimii loistavasti katkaravun pyrstöjen ja kampasimpukoitten kanssa. Alun perin tämä on oikeastaan pastakastike, mutta meillä se on päätynyt alkuruuaksi. Vaikka katkaravun pyrstöt ja kampasimpukat kuulostavatkin herkulliselta, annoksessa pääosassa on kuitenkin mustatorvisieni. Tämä on yksi parhaita torvisieniohjeita, mitä tiedän.

Ravut ja kampasimpukat marinoidaan samalla kun torvisienet haudutetaan hitaasti kypsäksi kasvisliemessä ja valkoviinissä.

Äyriäiset ja marinadi kolmelle

  • 6 kampasimpukkaa
  • 6 jättikatkarapua
  • 1 tuore chili
  • 1 valkosipulin kynsi
  • tuoretta persiljaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Torvisienet

  • 200 g torvisieniä
  • 1 tl voita
  • 1 tl öljyä
  • kourallinen persiljaa
  • 1 kynsi valkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kasvislientä

Sulata kampasimpukat ja ravunpyrstöt hyvissä ajoin ennen ruuanvalmistusta. Tiivis muovipussi ja kylmä vesi nopeuttavat tässä, jos tulee kiire. Sekoita marinointiaineet keskenään ja sekoittele äyriäiset varovasti mukaan. Jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi.

Ravuiksi käyvät mainiosti tiikeriravut tai isot katkaravun pyrstöt.

Varsinkin isommat torvisienet saattavat kypsyä hitaasti, siksi ne kannattaa repiä kahteen tai kolmeen osaan. Kuumenna pannulla öljy-voiseosta ja pilkottu persilja ja valkosipulin kynsi. Lisää sienet ja paista viitisen minuuttia. Laske lämpöä ja vähän kasvislientä ja pari ruokalusikallista valkoviiniä. Paistele noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä ja lisää tarpeen mukaan lientä ja viiniä tilkka kerrallaan. Kun sienet alkavat olla kypsiä, on aika paistaa simpukat ja katkaravun pyrstöt.

Kuumenna äyriäisiä varten toinen pannu ja lisää siihenkin voi-öljyseosta. Paista nopeasti kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia puoleltaan.

Yhdistä torvisienet, jättiravut ja kampasimpukat ja nauti hyvin viilennetyn Pinot Gris Grand Crun kanssa.

torvisienikamparapu

Kerran ripautimme jopa tryffeliä joukkoon. Se sopi kyllä torvisienen ja kampasimpukan makuihin, mutta hieman outo yhdistelmä chilisen katkan kanssa 😉

Mainokset

3 thoughts on “Mustatorvisieniä, kampasimpukoita ja jättirapuja

  1. Kampasimpukat on suuri herkkuni. Pitää joskus kokeilla tätä reseptiä. Vaikuttaa herkulliselta.

    • Meri ja vuoret yhdistyvät tässä kyllä herkullisella tavalla. Sienikausi taisi päättyä, mutta jos jostakin varastosta löytyy, kannattaa kokeilla.

  2. Nam, nam. Hyvä yhdistelmä tosiaan, toimii kyllä. Mä olen joskus tehnyt suppiksista ja jättikatkoista kurkuman kera herkullisen kestikkeen. Tää oli hyvä muistutus että sitäkin voisi tehdä joskus uudelleen