Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Vasikkapata hautuu valkoviinissä

Jätä kommentti

vasikkaa-herkkutatteja

Vasikan lavasta, niskapaloista tai muista halvemmista ruhonosista syntyy valkoviinissä hauduttelemalla mahtava uunipata. Yksinkertaista ja kevyttä liharuokaa. Jos lihapadoista pitäisi valita yksi suosikki, olisi se tässä.

Vasikkaa löytyy Tampereen kauppahallista ja isommista ruokakaupoista silloin tällöin. Yksinkertainen vasikan lapa ohuina paloina on loistavaa pataan.

Luullisesta palasta tulee aina hieman parempaa. Jos kauppahallin vasikanpaloissa ei ole luuta mukana, ainakin Laatulihassa tarjotaan kimpale luuta mausteeksi kaupan päälle. Valkoviinistä syntyy maukkain liemi herkkutattien keralla.

  • 1 kg vasikanlapaa
  • vehnäjauhoja jauhottamiseen
  • oliiviöljyä
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • laakerinlehti
  • 2-3 dl pilkottuja herkkutatteja

Ota liha pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön (meillä se tarkoittaa myös tassujen ja ahnaiden kuonojen ulottumattomiin). Jos lapa on ohuina viipaleina, sitä ei tarvitse kuutioida. Jauhota liha kevyesti vehnäjauhoissa. Kuumenna oliiviöljyä uunipadassa tai paistinpannulla hellalla ja ota vasikanpaloihin paistopinta. Lorauta reippaasti valkoviiniä pannulle ja kiehauta alkoholi pois. Mausta suolalla ja pippurilla.

Paista samaan aikaan pilkotut herkkutatit toisella pannulla nopeasti, kunnes ne saavat vähän väriä. Kokoonkeitettyjä, pakastettuja herkutatteja tarvitaan noin 2 dl. Lisää varovasti suolaa ja kumoa pataan vasikan seuraksi.

Laita kansi padalle ja nosta 180  asteiseen uuniin. Tunnin tai puolentoista kuluttua liha on maustunut ja ihanan pehmeää.

Tarjoa perunoiden ja uunikasvisten keralla.

Vasikkapadan kanssa maistuu pehmeä Valpolicella Ripasso.

vasikkapata

Follow my blog with Bloglovin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.