
Parasta perunasta italialaisittain: parmankinkkua ja mozzarellaa perunakakun väliin, ripaus muskottipähkinää muussiin ja rapea kuori korppujauhoista ja voinokareista päälle.
Mikä maistuisi talven juhlapöydässä? Juhlaruoakaa mietitään usein pääruuan kautta, mutta sopivasti valitut herkulliset kasvislisukkeet nostavat juhla-aterian vielä maittavammaksi. Mukana myös pari vinkkiä miten perunasta saa hieman juhlavampaa.
Peruna juhlakoltussa
Italialainen perunalaatikko maistuu parman kinkulle ja mozzarellalle
Ah, miten ihania pikkuperunoita. Paista pikkuiset perunat pannulla muiden kasvisten kanssa. Onnistuu myös isommista perunoista lohkomalla, mutta huuhtele tärkkelys ensin pois.
Selleri-perunamuussia (isommalle porukalle, jaa ruokailijoiden määrän muokaan).
Punajuurta ja balsamicoa
Helppo punajuuriohje: kuori, paahda uunissa ja pirskauta balsamicoa päälle: Punajuurilohkoja balsamicolla
Porkkanaa ja palsternakkaa jaloimmillaan
Parmalainen vyöte porkkanoille
Porkkanoita ja palsternakkoja tryffelihunajalla
Palsternakkaa soseutettuna, ripaus tryffelivoita
Fenkolia lämpöisenä tai raikkaana salaattina
Fenkoli on sovussa sekä kalan että lihan kanssa.
Tähän tarvitset luottofenkolia, makeaa appelsiinia ja pehmeää, tuoretta pecorinoa: Fenkolisalaatti
Pehmeää fenkolia ja paahdettua mantelia
Herkkutatteja, kanttarellejä?
Herkkutatti italialaisittain eli taivaallinen tattipaistos
Kanttarellimuhennos valkoviinillä virkistettynä
Ihana, ihana latva-artisokka

Kylmä mantelikastike on kermaisen täyteläinen, kermaa näkemättäkään. Uuden vuoden kekkereihin dipattavaa?
Dippaa latva-artisokan lehtiä mantelikastikkeeseen. Sopii vaikka uuden vuoden kekkereihin!
Raikasta grillattua paprikaa ja fetaa
Paprikan grillaaminen onnistuu myös uunissa grillivastuksen alla. Raikas kylkiäinen liharuoalle.
Kaipaatko hedelmäistä hapokkuutta lautaselle?
Karamellisoidut omenat sopivat mainiosti raikastamaan possua tai kalaa.
16.12.2013 09:37
Ihana lisukkeita. 🙂
16.12.2013 10:15
Kiitos :D!
16.12.2013 11:52
Kiva postaus, sain monta hyvää liuske vinkkiä tästä 🙂
16.12.2013 11:56
Ihanaa, juuri tätä varten tätä puuhaa teen!