Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pancettalla karamellisoitu kaniini

pancettakaniini

Joskus herkullinen resepti syntyy puolivahingossa. Ja sen toistaminen on niin vaikeaa, että melkein luovuttaa. Mutta pancettakaniinin kohdalla en voinut luovuttaa, sillä se on vaan ylimaallisen hyvää. Ja lopulta se onnistui!

Teimme tämän kohtalokkaan kaniinin ensimmäistä kertaa Bolognassa. Lähimarketista tulin heittäneeksi ostoskoriin kaniinin kaveriksi kassajonossa paketin pancettakuutioita – jono siis ohjataan Italian Coopeissa vähän eri periaatteella kuin suomalaisten kauppojen logistiikassa.

Ei onnistu sama maku pekonilla, koetettu nimittäin on. Kun pancettaa löytyi paketti, lähdettiin vielä purkamaan auki mikä Bolognan ohjeessa oli oleellista. Valokuva ei antanut paljoakaan osviittaa, paitsi ettei siinä ollut mitään kirsikkatomaatteja, kuten jossain vaiheessa epäiltiin ja kokeiltiin. Vuokrakämpässä oli kaasuliesi ja muistelemme että kani melkein kuumalla kaasulla kärvähti kun muutakin siinä ohessa kokattiin. Siis kuuma lämpö!

  • kaniini
  • paketti pancettaa
  • valkoviiniä
  • 3 salvianlehteä
  • 2 valkosipulia
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko kaniini, ohje löytyy Kaniinia metsästäjän tapaan –ohjeesta. Voit jättää kyljykset pilkkomatta, ettei niistä tule liian kuivia. Pilko siis selkäfileet 2-3 osaan.

Kuumenna oliiviöljy pannulla, ruskista pancettaa ja kun se on saanut vähän väriä, lisää kaniini.

Ruskista kaninpalat. Lisää salvian lehdet ja valkosipulit kokonaisena. Kaada mukaan desi valkoviiniä ja anna alkoholin kiehahtaa pois.  Paista kohtalaisella lämmöllä ilman kantta paloja käännellen kunnes kaniini on kauniin ruskeaa ja kypsää. Jos kani uhkaa kuivua liikaa, kostuta viinillä, tai pidä hetken aikaa kannen alla. Paistoin kaniinia noin kolme varttia. Pancetta saa paistua rapeaksi, mutta katso ettei valkosipuli kärähdä. Jos valkosipuli alkaa paistua liikaa, ota se pois pannulta ettei palanut valkosipuli mausta koko satsia.

Nauti polentan, salaatin ja kevyen punkun kanssa.

Jos reseptin toistaminen onnekkaasti on ollut hakusassa, on myös kuvaaminen. Lopulta onnistuimme saamaan oikeat ainekset ja toistamaan kauniin karamellisoituneen maun. Satsia kuvattiin ansiokkaasti uuden kirkasvalolampun valossa. Mutta – missä kuvat, veikö tontut ne? Ei löydy kamerasta, ei koneelta… Tässä siis pimeä kuva alkuperäisestä Bolognan kaniinista. Nyt kun ohje on saatu natsaamaan,  tehdään tätä ihanuutta uudestaan – mikäli kaniinia vielä löytyy.

Kommentointi on suljettu.