Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Tuoretta kalaa! Sashimia jään alta!

4 kommenttia

sashimi2

Tuoreen kalan himo on ollut armoton! Lopulta ne pakkaset tulivat ja järvet jäätyivät. Talviverkot uitettiin poikien kanssa lauantaina ja jo silloin tuli ensimmäiset siiat. Verkko lipsahti kädestä kesken kiinnittämisen. Aikani koukin avannosta liinaa ja puikkaria, mutta en onnistunut saamaan niitä enää kiinni.

Ei auttanut kuin kiskoa verkko toisesta päästää ylös, pienen sadattelun kera. Mutta onni onnettomuudessa, verkkoon oli jo uinut siinä tuokiossa kaksi siikaa!

Ensimmäisen siikafile syötiin sashimina aivan tuoreeltaan. Ai että, se maistui tuoreelle ja hyvälle.

Verkkojen laskupäivän saalis oli niin kova yllätys, ettei kotosalla ollut retikkaa. Kurkku pääsi ajamaan sashimissa raikkaan kasviksen asiaa, miriniä valmistin riisiviinietikasta ja tummasta sokerista. Kurkku toimi vallan hyvin, tiedä siitä sitten miten oikeaoppinen yhdistelmä se japanilaisittain on.

Sashimiin voisi vielä kehittää hieman siian leikkaustapaa. Selkäfile ja rintafile kannattaa leikata erikseen ja sitten leikata ohukaisia suupaloja.

Kuori ja leikkaa kurkut pitkittäin. Poista kurkusta siemenet ja leikkaa puolen sentin kokoisiksi palasiksi. Kaada päälle miriniä ja sijoittele siianpalat taiteikkaan silmäsi mukaisesti lautaselle.

Tarjoile soijakastikkeen, säilöttyjen inkiväärisiivujen ja wasabin kera.  Lasiin hedelmäisen raikasta rieslingiä.

4 thoughts on “Tuoretta kalaa! Sashimia jään alta!

  1. Tuoreen kalan kaipuuni nousee tuosta uskomattomiin lukemiin…

  2. Minulla on sashimi vielä maistamatta, mutta kovasti kiinnostaisi. Pitänee tosiaan tehdä jossain vaiheessa retki vinkkaamaanne Kadoon. 😉