Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Layover Copenhagen – kulinaarikaupunki

7 kommenttia

ravut-kaveeraa

Hummeri ja kuningasrapu kaveeraavat Torvehallernen kauppahallissa.

Tein äskettäin Bourdain Layover –tyyppisen 32 tunnin piipahduksen Kööpenhaminaan. Työmatka Tanskaan vaati ehdottomasti jetlaagin tasoittamista ennen lauteille astumista, joten Kööpenhamina oli asiallinen valinta.

Kurkkaus blogistaniin kertoi, että luvassa oli vaikeita valintoja ja hyvää ruokaa. Smørrebrød jäi nyt vieläkin paikan päällä maistamatta, sillä reilussa vuorokaudessa ei ehtinyt määräänsä enempää syömään. Kaksi lounasta ja yksi päivällinen. Bourdain tosin olisi kyllä mahduttanut smørrebrød vielä lounaan ja päivällisen väliin tai ainakin baarikierroksen päälle aamuyöhön.

smorrebrod

Ne kuuluisat smörrebrödit, kauppahallin tiskissä. Tämän lähemmäksi ei ehtinyt tällä reissulla.

Majapaikka Nørreportin aseman lähellä oli passelin kätevä valinta. Hotelli Ibsens tarjosi sitä mitä oli tarpeen, siisti pikkuhotelli keskeisellä paikalla suhteessa metroon (yhteys lentokentälle). Erityisbonus oli sijainti Torvhallernen eli kauppahallin vieressä.

Torvhallerne on moderni tuplakauppahalli. Kahden lasisen hallirakennuksen välissä on aukea, jonka voi kesäksi kuvitella tursuamaan torikojuja ja terasseja. Hedelmiä myyviä torikojuja oli jokunen tammikuussakin urheasti pystyssä, räntäsateesta huolimatta.

Mereneläviä ja kaloja, olisipa ollut keittiö!

Mereneläviä ja kaloja vähän joka lähtöön, olisipa ollut keittiö!

nakyma-hallista

Suodatinkahvia, vain minulle suodatettuna.

Suodatinkahvia, vain minulle suodatettuna.

Hallipari oli oikein mukava kokemus: ravintoloita, kahviloita, herkkukauppoja, kalakauppoja, keittiökauppa, viinibaareja… ehkä hieman turistico, mutta turistina en valita. Paikallinen tosin totesi, että hivenen kallis halli on kaupungin yleiseen hintatasoon nähden.

Oi, jos työmatka olisi ollut jo takana, olisi matkalaukkuun pakattu jäihin kaikenlaisia ihania mereneläviä. Nyt piti tyytyä manteleihin, tanskalaisiin metvursteihin ja paremmin säilyviin juustoihin.

Hyvästä sijainnista johtuen ennätin kauppahalliin kolmeen otteeseen. Nautin erinomaisen lounaan sekä lauantai-illan etkoilla mainiota pinot noiria Le Petit –viinibaarissa. Sunnuntaina iltapäivällä vielä kiepahdin hetken fiilistelemässä ja kuluttamassa aikaa ennen lentokentälle siirtymistä. Hyvin mahtui pyörimään matkatavaroiden kanssa ja nauttimaan tunnelmasta.

Koska merenelävien kaipuu on ollut kova, päätin että johonkin merelliseen ravintolaan on päästävä. Sushilovers kauppahallissa sattuikin olemaan oiva valinta, sillä paikka oli päässyt osallistumaan World Sushi Cup –kisaan Tokioon.

Päivällisvalinnassa luotin paikallisen bloggarin The truffle Dogin suositukseen. Liekö ollut vähän lukkarinrakkautta pelissä? Erittäin erilaisesta kokemuksesta Geistissa tulossa erillinen raportti, kuten myös muistakin reissun ravintoloista.

Mistä tuo Ruotsin lippu kahvilan tiskille tupsahti?

Mistä tuo Ruotsin lippu kahvilan tiskille tupsahti?

Valinnoille lisäkierrettä toi, että toinen päivä osui sunnuntaille. Silloin oli useampi kiinnostava paikka kiinni tai ei tarjonnut sunnuntailounasta. Ehkäpä olin onnekas, sillä päädyin Sivunmaunkin kehumaan  Manfred´s et Vinin  lounaalle. Reissun paras kokemus!

Kööpenhaminassa on yllättävän kätevää liikkua sekä metrolla että bussilla. Ydinkeskusta on helposti käveltävissä. Semmoinen vinkki matkaaville: 10 kerran klippekort oli kätevä noin lyhyelle reissulle, etenkin yhdelle hengelle maksuvälineeksi julkisiin kulkuvälineisiin. Monessa lähteessä kerrotaan klippekortista sekä kaupungin vyöhykejärjestelmästä. . Mitä ei mainita, on että klipperkortilla pääsee myös lentokentältä junalla tai metrolla klikkamalla korttia kaksi kertaa, eli mitään laajempaa vyöhykekorttia ei tarvitse hankkia. Liekö tuo sitten muille epäselvä, mutta minulle valkeni vasta lentokentän lippupisteellä kysyessä. Paikallisten ystävällisyyttä ja avuliaisuutta kuvaa hyvin sekin, että kun kyselin lippupisteessä mistä kaupungin kartan saa hankittua, kaivoi lipunmyyjä tiskin alta kartan minulle ”ei sinun tarvitse turisti-infoa erikseen etsiä”. Så hygligt!

Lisää Kööpenhaminan layoverista

–  Manfred´s et Vin – reissun paras!

– Le Petit, Torvehallerna

– Sushi Lovers

– Geist, jännän äärellä

katu

7 thoughts on “Layover Copenhagen – kulinaarikaupunki

 1. Päivitysilmoitus: Sushi Lovers, Kööpenhamina | Ripaus tryffeliä

 2. Haa – mehän ollaan melkeen törmätty Strögetillä!!

  Kööpenhamina on ihana, olen siihen aivan lääpälläni kaikin mahdollisin tavoin.

  Ja tuo ystävällinen ja rento fiilis on ihan parasta. Viimeisimmällä reissulla bussikuski päästi liputtoman naisviisikkomme kyytiinsä sen sijaan, että alkoi leikkiä kanssamme kolikkoleikkiä muutaman pysäkin tähden. Awwww… Olin ihan otettu kun en muutakaan voinut.

 3. Katos, ollaan oltu mestoilla! Missä kävitte syömässä, onko raporttia tulossa?

  • No niinpä!! Tällä kertaa meni mehut ihan liiankin totaalisesti alekaupoilla pörrätessä, joten iltaruokailuun ei tokailtana ollut enää minkäänlaisia voimia.. Järkyttävää, mutta TOTTA!! Fiskebarenissa käytiin kuitenkin, kun se oli etukäteen varattu. Mutta hyvät brunssit sentään vetästiin Cafe Nordenissa ja Paludan kirjakahvilassa.

   Kauppahallista ja sen ihanista (italialais)kojuista olisin saattanutkin sanasen blogissa avautua, mutta niille korkeuksille päästyä nälkä oli niin kova, että jäi kuvat napsimatta. Vuoden päästä sitten taas uusi yritys..

   • Fiskebaarin minäkin merenelävähimossani tähtäsin, mutta sitten totesin ettei yhteen mahaan mahdu kahta illallista – onneksi 😉 Oliko hyvä?

   • Vuosi sitten rakastuin paikan sidukka-simpukoihin – ja kyllähän ne vaan hyvälle maistuivat, edelleen (varsinkin kun pitää huolta, että annokseen on saanut riittävästi lientä, toim.huom.). Muiltakin osin aika takuuvarma ruokakohde tuo Fiskebaren on, vaikka itse alankin olla yhä enemmän toooosi yksikertaisten ruokien ja makujen perään.

   • Ensi kerralla sinne! Ainakin tuon Geistin jätän väliin.