Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Sushi Lovers, Kööpenhamina

sushi-lovers

Pääsin hoitamaan armotonta tuoreen kalan ja äyriäisten himoa Kööpenhaminan layoverin ensimmäisessä kohteessa, kauppahallissa. Sushi Lovers oli kerännyt jonkin verran suosituksia kansainvälisten bloggareiden joukossa, eikä ihme. Kala oli tuoretta, annokset kauniita ja palvelu ystävällistä.

Sushi Lovers oli päässyt myös mukaan myös vuosittain Tokiossa järjestettävään World Sushi Cup -kisaan. Tietääkö ken onko se kovakin saavutus on päästä mukaan skabaan?

Räntäsateista näkymää kauppahallin lasisen seinän läpi lievitti höyryävä misokeitto. Se lämmittikin sen verran aamukuudelta lennoille herännyttä kroppaa, että sashmi maistui jo mainiosti. Kaunis, raikas, merellinen annos ja ennen kaikkea kaikki maistui tuoreelle! Kalastajana (ja talvikalastajan muijana) pienikin vanhahtava vivahde kalassa saa nenän nyrpistymään.

Sushivalinnan kohdalla neuvottelimme tarjoilijan kanssa tovin. Silmissäni kiilui kaikki mahdollinen merenelävä, äyriäinen ja mustekala. Listalla ei ollut haaveilemaani koostekimaraa, mutta keittiö järjesti vähän siihen suuntaan! Sain extraäyriäistä makeihini.

maki

Pientä kuivumista oli havaittavissa Kalifornian mallisissa avomakeissa. Ehkä tehty jopa kaksikin tuntia ennen tarjoilua! Tämäkin haitta hävisi kun hoksasin dipata makit nopeasti soijassa kauttaaltaan, riisi kostui ja kuiva suutuntuma poistui. Erittäin nopea puikkotekniikka tosin piti olla, ettei käynyt ohraisesti ja maki hajonnut soijakuppiin.

Talon riesling oli mukavasti stemattu sopimaan sekä sashimille että susheille. Kun en ole niin tömäkän wasabin ystävä, ystävystyin viinin ja kalojen kanssa mainiosti.

sashimi

kylttiTorvehallerne –kauppahallia  kehuin jo eilisessä tarinassa. Yllätin itsenikin istahtamalla kahvikupilliselle aikani halleissa pörrättyä. KERA kanelipullan. Ruoka- ja viiniharrastajana koetan edes jossain määrin hallita kalorikertymää, joten yleensä jätän pullat ja jälkkärit väliin. Mutta 32 h bourdainhenkisellä matkalla viihdyin hyvin pikkuruisen kahvilan jakkaralla. Kahvi suodatettiin erikseen yhtä kuppia varten. Pulla oli juuri paistettua. Kahvilan hyllyt, pöydät ja kaikki vapaat tilat täytetty kaikenlaisella söpöllä peppilongström-lelu-herkkukamalla, silmälle riitti vaelleltavaa hetkeksi. Ei varsinaisesti skandinaavista pelkistettyä tyyliä.

Lisää Kööpenhaminan layoverista:

– Layover Copenhagen, kulinaarikaupunki

– Geist, jännän äärellä

Advertisements

Kommentointi on suljettu.