Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Kalapihviä siiasta ja savusiiasta

2 kommenttia

kalapihvi

Kalaa on tullut verkoista runsaasti, joten keittiön pitää nyt pysyä tahdissa mukana. Kalapihveihin katosi kaksi tuoretta siikaa ja yksi savustettu.

Halusin kalapihvien koostumuksesta rouheampaa kuin kvenelleistä, joten tuore siikafile hakattiin keittiökirveellä pieneksi hakkelukseksi. Savusiika hakattiin myös, mutta vielä hieman rouheammaksi.

  • 500 g tuoretta siikaa fileinä
  • 250 g savusiikaa
  • 1 punasipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • persiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • voita paistamiseen

Fileoi siiat ruodottomiksi ja nahattomaksi. Perkaa myös savusiika ruodottomaksi ja nahattomaksi. Hakkaa painavalle veitsellä eli keittiökirveellä kalafileet pieniksi kuutioiksi. Pilko punasipuli myös hyvin pieneksi. Laita sipulit tiiviiseen siivilään ja käytä kuuman juoksevan veden alla hetken. Punasipuli tai salottisipuli kypsyvät näin, mutta jos käytät keltasipulia, pitää sille kyllä näyttää pannua.  Riko kananmuna kulhoon ja näytä sille vähän haarukkaa eli riko koostumus.

Kirves heiluu ja siiasta tulee haketta.

Kirves heiluu ja siiasta tulee haketta.

Sekoita kalat, sipuli ja lisää mukaan rikottu kananmuna ja jauhot. Mausta persiljalla, mustapippurilla ja suolalla.

Paista koepihvi, ja maista onko maut kohdallaan.

Muotoile jauhotetuilla käsillä pieniä ja ohuehkoja pihvejä. Kieräytä pihvit kevyesti jauhoissa.

Paista pihvit kahdella pannulla kohtuullisen runsaassa voissa. Ei aivan savolaisella uppopaistomoodilla. Eikä myöskään kokkiohjelmien ”vähän voita” –tyylillä. Pelkkä rasvan määrän katsominen useimmissa tv-kokkauksissa saa suonet kalkkeutumaan. Mutta omaan keittiön rasvapoliisina on minunkin myönnettävä, että kalapihvit vaativat reilua määrää voita.  Näin pihville tulee kaunis paistopinta ja hyvä maku.

Vaihtelua saat mausteilla. Cayannepippuri ja korianteri antavat jo aivan uudet sävyt kalapihveille.

Lounaalla pihvien kanssa maistuu salaatti, päivälliselle uunista myös perunaveneitä. Riesling reserve tai hyvä, tammeton chablis maistuu kaveriksi.

Advertisements

2 thoughts on “Kalapihviä siiasta ja savusiiasta

  1. Herkullista! Savusiika on kiva lisä. 🙂

    • Tilaisuus teki varkaan! Mutta savusiika toi pihviin oikein mukavan säväyksen.