Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Uudelleen lämmitetty rakkaus: kuorrutettu kukkakaali

4 kommenttia

kukkakaalia

Vuosien pitkän tauon jälkeen kuorrutettu kukkakaali on palannut ruokapöytään. Se on niin herkullista, että päivällisen päätähdet jäävät varjoon. Ehkei sitä kannatakaan tehdä lisukkeeksi?

Uusi innostus syttyi savuporolla maustetusta Koskenlaskijasta. Yksi siipale mummolassa leivän päälle ja se oli menoa se! Leipää maistellessa ajatus johti suoraan kukkakaaliin.

  • kukkakaali
  • kevytkermaa tai maitokastiketta
  • ½ pakettia Porosavu Koskenlaskijaa
  • muskottipähkinää
  • mustapippuria
  • suolaa

Pilko kukkakaalista kukinnot erilleen ja keitä ne suolatussa vedessä lähes kypsiksi. Pieni al dente -tuntuma on hyväksi. Valuta kukkakaalit ja laita uunivuokaan.

Kukkakaalin kypsyessä tee pikainen juustokastike. Kuumenna kevytkerma (15%) ja lisää siihen pilkottu puolikas savuporoinen Koskenlaskija, hämmennä. Lisää muskottipähkinää, mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Jos teet bechamelkastikkeen, vaatii tämä vaihe vähän enemmän aikaa.

Kaada juusto-kermakastike kiehautetun kukkakaalin päälle ja laita vuoka 225 asteiseen uuniin. Kun vuoka on saanut hieman väriä, on se valmista. Maistuu lämpimänä tai kylmänä lisukkeena.

Juustona toimisi varmasti myös edam, niin kuin silloin joskus nuorempana. Savuporo on mainio löytö Koskenlaskija –perheestä. Nykyisin se uhkaa hävitä jääkaapista ennen kuin se ehtii kukkakaalin kaveriksi.

Täältä löytyy Chef & Somelier –kokin Sasu Laukkosen mielenkiintoinen vinkki;

http://www.makuja.fi/reseptit/kukkakaalia-rosmariinia-ja-salamia/

Advertisements

4 thoughts on “Uudelleen lämmitetty rakkaus: kuorrutettu kukkakaali

  1. Minä rakastan kukkakaalia, ja etenkin juuston kanssa se vain yksinkertaisesti toimii. 🙂

  2. Olen niiin samaa mieltä. Kuorrutettua kukkakaalia ei pidä väheksyä. 🙂

  3. Pitkän kuivan kauden jälkeen oli kyllä kiva löytää kukkakaali uudelleen. Kukkakaalista vuoden kasvis!

  4. Ja savuporoisesta Koskenlaskijasta vuoden juusto!