La Boquerian kokkikurssin kiinnostavin tekniikka oli latva-artisokkien keitettäminen-paistaminen. Lohkot keitetään paistinpannulla vedessä, johon lisätään oliiviöljyä. Veden kiehuettua pois paistuvat lohkot samalla. Helppoa ja herkullista, etenkin ibericokinkun kanssa.
Carxofes amb pernil, kahdelle lisukkeeksi
- 2 pientä latva-artisokkaa
- vettä lähes peittämään lohkot
- 3 rkl oliiviöljyä
- ½ rkl vehnäjauhoja
- suolaa
- puolikas lime tai 1/3 sitruuna
- 20 g ibericoa
Puhdista pienet latva-artisokat (ota jalat talteen!) ja lohko 6 osaan. Laita paistinpannulle ja peitä lähes kokonaan vedellä. Meillä ensimmäinen pannu oli liian leveä pienelle latvismäärälle, joten vaihdoin pienempään paistinpannuun, ettei vettä tulee liikaa kiehutettavaksi pois ja latviksista ylikypsiä. Nosta vesi kiehuvaksi ja lisää oliiviöljy. Vesi saa kiehua kokonaan pois ja latvikset pehmenevät ja alkavat myös hieman rapeutua öljyssä.
Kun vesi on kiehunut pois, ripottele tasaisesti vehnäjauhoja, suolaa ja maun mukaan kierros mustapippuria myllystä. Purista mukaan sitrunan tai limen mehua. Lopuksi lisää ibericonsiivut, anna kinkun hieman lämmetä pannulla ja nauti.
Ohje on peräisin Barcelonan kauppahallin La Boquerian kurssilta, chef Núria Bàguenalta.
23.2.2014 16:01
Mulle kanssa!
23.2.2014 17:48
Latvikset on superhyviä, ehdottomasti kaiken väsäämisen vaivan arvoisia!
23.2.2014 16:25
Nam! Minulle iskee aina aika ajoin artisokkahimo, ja ibericohan on aina ihanaa…
23.2.2014 17:48
Yhdessä aivan taivaallista, ylihyvää tällä tavalla muhennettuna!
23.2.2014 19:52
Söin Hollannissa sen kaltaista tapasta, siinä oli lisänä vielä pinjansiemeniäkin – nam!
http://ssiiri.wordpress.com/2013/10/26/tunnelmallinen-tapas-ravintola-ele/
23.2.2014 20:47
Toimii varmasti, tuo kivaa erilaista suututumaa!
23.2.2014 22:59
Loistava vinkki tuo keittäminen-paistaminen. Oppi otetaan täälläkin käyttöön!
24.2.2014 12:07
Se tuntui vaikuttavan makuunkin, helpottamisen lisäksi! Kun en ole kokkikouluja käynyt, en tiedä onko tämä ihan perustekniikkaa, vai katalonialainen innovaatio 😉