Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Naisten tekninen T-luupihvi, jeah!

4 kommenttia

t-luu Kuningaspihvi sujahtaa useimmiten grilliin hiilille (no ei kovin usein, sen verran hinnakasta). Tällä kertaa ulkogrillillä vihmoi kevättuuli ja kakluunissa grillaaminen olisi vaatinut Ameriikkoja reissaavan perheen hiiligrillimaisterin paikalle. Tekniikkaa siis peliin! Me naiset päätimme ruskistaa T-luupihvin pannulla ja kypsentää loppuun uunissa mittarin kanssa. Näin saimme varmisti sopivan punaisen pihvin.

T-luupiiviä kahdelle

 • 450 g t-luupihviä
 • oliiviöljyä
 • voita
 • suolaa
 • mustapippuria

Ota pihvi hyvissä ajoin huoneenlämpöön, viimeistään tunti ennen paistamista. Kuumenna uuni 225 lämpöön. Sivele pihvi kevyesti oliiviöljyllä. Kummenna uuninkestävä paistinpannu kunnolla kuumaksi ja lisää sille voita. Jos paistat pihvin ei uunia kestävällä pannulla, niin kuin minä, kuumenna laakea uunivuoka valmiiksi kuumaksi. Ruskista t-luupihvi kuumalla pannulla. Suolaa ja rouhi mustapippuria maun mukaan. Kun pihvi on saanut kauniin värin, käännä se ja mausta toinen puoli. Nosta pihvi uunin kestävään (kuumaan!) vuokaan, ellet paistele pihviä uuninkestävällä pannulla. Voit toki paistaa pihvin valmiiksi pannulla. Halusin kuitenkin pelata varman päälle ja käyttää paistilämpömittaria. l-luu-leikattuna Tyrkkää paistinmittari pihvin keskelle. Meillä pidetään medium raa´asta pihvistä, joten uunin häly asetetaan 47 asteeseen. Punaisen pihvin tavoitelämpö on 62 astetta, joten uunin mittarin hälytys asetetaan 15 astetta aikaisempaan lämpöön. Jos tykkäät mediumista, tavoittele 56 astetta (71 astetta vetäytymisen jälkeen), jos kypsästä pihvistä, paista tavoittele 61 astetta (76 astetta). Näin ainakin opasti jenkkilähde. 10 minuutin vetäytyminen hoitaa lopun kypsentämisen – ainakin teoriassa. Me käärimme pihvin folioon ja pyyhkeen sisään reiluksi kymmeneksi minuutiksi. Pihvi oli syödessä oikean kypsyinen. Maku oli erittäinkin hyvä, mutta haaleamman sorttinen pihvi hieman antoi miinuksia kokemukselle. Lautaset lämmitettiin mikrossa, mutta aikataulun koordinaatio ei ollut aivan täydellinen. Tosi kuumat lautaset olisivat olleet kenties perfect! Uunissa paahdetut veneperunat ja lämmin lehtikaalisalaatti maistuvat seuraksi. Campo Viejo Reserva on hyvä kumppani pihville. Hyvää pihviviiniä olisi myös toscanalainen chianti, erinomaista Candialle classico.

4 thoughts on “Naisten tekninen T-luupihvi, jeah!

 1. Upea lihapala! 😀

 2. Wow! Hieno pihvi!
  Joskus palkkapäivisin, kun on rahakas olo, käyn Chef Wotkinsilla ostamassa kunnon pihvit jotka ukkeli grillaa ulkona. On niin hvyää!

  • Hyvä pihvi on! Sitten pitää välillä syödä köyhän keittiön perinteiden mukaisesti, siksi meillä on tänään ribollittaa 🙂