Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pääsiäispupua pataan tai pannulle

kaniinin-kruunukyljys

Kaniinin kyljysrivi, aloittelijan tapaan.

Koska kaniini on suuri ruokarakkauteni (latva-artisokan lisäksi), pääsee se mukaan parhaisiin juhliin kuten pääsiäisen herkuksi. Koska kaniini kantaa makuja niin hienosti. Ja koska se on itsekseen niin herkän makuista. (Anteeksi vain luimupupu ja muut pupuihin tunteilla ja lemmikkeinä suhtautuvat, ymmärrän kyllä teitäkin. En minäkään koiraa söisi, vaikka kiinalaisessa keittiöstä reseptejä löytyykin…)

Lampaansyönnin lomassa voi varmaan keventää pitkänä perjantaina tai lankalauntaina? Maistuisiko kaniini metsästäjän tapaan, tomaattikastikkeessa, rosmariinillä? Entä latva-artisokan kanssa? Tai pelkkiä kaniinin parikyljyksiä valkoviinissä, ah niin herkkä maku. Kaunein karerivi ikinä muodostuu kaniinin kruunukyljyksistä – mitäs sitten vaikka siinä on naurettavan vähän syötävää!

Kokonaista kaniinia on saanut Tampereen Sokokselta tänä keväänä alle 15 euron kilohintaan. Olen ollut kahden vaiheella tämän erinomaisen diilin kanssa. Kertoako siitä täällä, jolloin menekki kasvaa enkä ehdi itse haalimaan niitä tarpeeksi vai onko tämä win-win –tilanne. Kun on kysyntää tarpeeksi, Sokos pitää kaniinia valikoimissaan, tuohon järkevään hintaan. Win-win sittenkin, eikös!?

Olekin tarkoituksella kysellyt kaniinin perään aina kaupoissa kulkiessani, sillä ajatuksella että kysyntä lisää tarjontaa.

Kurkkaa kaniiniohjeita:

Sormiharjoituksia – täytettyä kaniinin lapaa ja kanin kruunukyljykset
Pancettalla karamellisoitu kaniini
Kaniinia ja latva-artisokkaa
Kaniinin kyljykset simppelisti
Kaniinia metsästäjän tapaan
Kaninmaksacrostini

 

kaniinia-ja-latva-artisokkaa

Latva-artisokka ja kaniini myhäilevät yhdessä.

Pupurikasta pääsiäistä! Löysin rakkaasta keittokirjasta vielä monta hyvää kaniinireseptiä. Meidän pääsiäispupu saattaa loikkia pataan vaikka molineselaisittain. Lisää ohjeita siis tulossa!

Kanin koivet, kyljet, vatsja ja parikyljykset.

Miten leikkaat kokonaisen kaniinin? Peruspilkkomisen niksit löytyvät Kaniinia metsästäjän tapaan -ohjeesta. Tässä kanin koivet, kyljet (ne kareet ;), vatsa ja sievä rivi parikyljykset.

 

Kommentointi on suljettu.