
Karitsaa vuoristopaimenen tapaan. Paimen hauduttelee padan herkkutattien tai herkkusienten kanssa. Herkkutatti antaa ihanaa makua lihalle. Herkkusieni puolestaan imee karitsan makua ja saa ihan uusia ulottuvuuksia.
Jos pääsiäisestä pitäisi sanoa jokin maku, olisi se karitsa. Mutta millaisella ohjeella? Karitsanpotkaa punaviinissä? Potkaa yrttivoilla maustettuna, paistia vuoristopaimenen tapaan vai osso buccoa? Näistä kaikista ohjeista me olemme tohkeissamme, joten päätös tämän pääsiäisen lammasohjeesta tulee olemaan vaikea! Yksi oleellinen ainesosa useimmissa resepteissä on valkoviini, paitsi hitaassa karitsanpotkassa joka tehdään punaviiniin.
Hidasta karitsanpotkaa punaviinissä
Meidän perheen kaikkien aikojen suosikki, karitsapataa herkkutateilla.
Karitsan potkakiekkoja gremolan raikastamana
Karitsan potkaa kasvispedillä yrttivoin höystämänä
Karitsaa Sardinian kukkuloilta – latva-artisokka ja aurinkokuivattuja tomaatteja
Karitsan sijaan voi käyttää lammasta, mutta kypsymisaika on pidempi ja happoa kannattaa ehkä laittaa ohjetta enemmän. Lammastakaan ei kannata pelätä villasukan maun vuoksi, mutta lampaasta on hyvä leikellä tunnollisesti valkoinen näkyvä rasva pois.