Ripaus tryffeliä

Omia ja varastettuja reseptejä. Viinilasin äärellä.

Pääsiäisen karitsakimara

karitsa-padassa

Karitsaa vuoristopaimenen tapaan. Paimen hauduttelee padan herkkutattien tai herkkusienten kanssa. Herkkutatti antaa ihanaa makua lihalle. Herkkusieni puolestaan imee karitsan makua ja saa ihan uusia ulottuvuuksia.

Jos pääsiäisestä pitäisi sanoa jokin maku, olisi se karitsa. Mutta millaisella ohjeella? Karitsanpotkaa punaviinissä? Potkaa yrttivoilla maustettuna, paistia vuoristopaimenen tapaan vai osso buccoa? Näistä kaikista ohjeista me olemme tohkeissamme, joten päätös tämän pääsiäisen lammasohjeesta tulee olemaan vaikea! Yksi oleellinen ainesosa useimmissa resepteissä on valkoviini, paitsi hitaassa karitsanpotkassa joka tehdään punaviiniin.

Hitaasti haudutettuja karitsan potkia punaviinissä.

Hitaasti haudutettuja karitsan potkia punaviinissä.

Hidasta karitsanpotkaa punaviinissä

Meidän perheen kaikkien aikojen suosikki, karitsapataa herkkutateilla.

Karitsan potkakiekkoja gremolan raikastamana

Karitsan potkaa kasvispedillä yrttivoin höystämänä

Karitsaa Sardinian kukkuloilta – latva-artisokka ja aurinkokuivattuja tomaatteja

Karitsan karetta pannulla

Sardinialaiseen ohjeeseen sujahtaa latva-artisokkaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Sardinialaiseen ohjeeseen sujahtaa latva-artisokkaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Karitsan sijaan voi käyttää lammasta, mutta kypsymisaika on pidempi ja happoa kannattaa ehkä laittaa ohjetta enemmän. Lammastakaan ei kannata pelätä villasukan maun vuoksi, mutta lampaasta on hyvä leikellä tunnollisesti valkoinen näkyvä rasva pois.

kare-lautasella

Kokonaisena pannulla paistettu karitsankare, kunnolla punaisena.

 

Advertisements

Kommentointi on suljettu.